kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
VATİKAN DA KARARA TEPKİLİ... Güzel Eluana o korkunç kazayı geçirdiğinde henüz 20 yaşındaydı. Tam 16 yıldır da bitkisel hayatta... Babası 10 yıldır ötanazi için hukuk mücadelesi veriyor. Mahkemenin baba lehine aldığı karar ise Vatikan çevrelerinin tepkisini çekti.

Babası: Fişi çekin, Doktorlar: Direniriz

DIŞ HABERLER
Giriş Saati : 07.09.2008 23:30
Güncelleme : 08.09.2008 01:21
İtalya'da, bitkisel hayattaki kızın babası "Fişi çekin" dedi. Mahkeme onay verdi. Ancak doktorları şiddetle karşı çıktı..
Eluana Englaro isimli İtalyan kız, 20 yaşında geçirdiği bir trafik kazası sonrası 16 yıldır bitkisel hayatta. Babası ise, kızının beslenme tüpünün fişinin çekilmesi konusunda 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Milano mahkemesi de, ay başında ötanaziye izin verdi. Ancak sivil toplum örgütlerinin çabasıyla kararın kanunlara uygun olup olmadığının incelenmesi için parlamentoya önerge verildi. Parlamentonun alt kanadı önergeyi gündeme alırken, genç kızın Milano yakınındaki Lecco'da kaldığı hastanenin doktorları da, "Gerekirse hepimiz direniriz, öldürülmesine izin vermeyiz" diyerek tavırlarını ortaya koydu.

CHIAVO DAVASINI HATIRLATIYOR
Dava 2005'te 15 yıl bitkisel hayatta kaldıktan sonra mahkeme kararıyla beslenme ünitesinin fişi çekilen ABD'li Terry Chiavo'yu hatırlatıyor. Chiavo'nun kocası eşinin ailesinin tüm itirazlarına rağmen beslenme tüpünün çekilmesi için mücadele etmiş, başka bir kadınla ilişkiye başlamış hatta zamanında teşhis konmadığı için hastaneye açtığı tazminat davasından 1 milyon dolar almıştı.