kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Habercilik alanında ses getiren işler yapacağım!

HAYATİ GÖK
Giriş Saati : 07.09.2008 19:16
Güncelleme : 08.09.2008 01:22
atv'nin yeni sezon programlarından 'Uçuş Keyfi'nin güzel sunucusu Neşe Sapmaz aynı zamanda ödüllü bir haberci... 25 yaşındaki Sapmaz: Hedefim, önce havacılık alanında uzmanlaşmak sonra habercilik adına ses getiren işler yapmak ..
atv'nin uçuş hayatı ve uçaklar hakkında çok önemli bilgiler veren programı 'Uçuş Keyfi'ni Neşe Sapmaz sunuyor. Yeditepe Üniversitesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Sapmaz, 17'nci Aydın Doğan Genç İletişimciler yarışmasında röportaj dalında ödül aldıktan sonra birçok başarılı haberciyle çalışmış. Sapmaz "Magazine hiç ilgim olmadı. Bana hitap eden bir alan değil, beni tatmin etmiyor. İlerde habercilik adına ses getiren işlere imza atmak istiyorum" diyor.

* 'Uçuş Keyfi' programında neler var?
Programda havacılığa dair her şey var... Sivil havacılıkla ilgili her hafta sektörden önemli konuklarımız oluyor. Havaalanına geldiğinizde gerçekleştirmeniz gereken işlemlerle ilgili bilgiler veriyoruz. Uçakların bakımları, yeni nesil uçaklarla ilgili bilgiler, havacılık sporları, uçakla seyahat eden herkesin öğrenmesinde fayda olan havaalanı hizmetleriyle ilgili detaylar... Mesela hamile birinin uçma şartları nelerdir? Refakatsiz seyahat eden çocuklarınıza havaalanında kimler yardımcı olur? Uçakta yediğiniz yemekler nasıl hazırlanıyor? gibi sorularınızın cevaplarını bu programda bulmanız mümkün.

HER YAŞ İÇİN...
* Küçükler için bir şeyler var mı?
Uçak maketi yapımı gibi küçüklerin ilgisini çekecek konulara değiniyoruz. Ayrıca yurtdışına seyahat edenler için her hafta başka bir ülkeyi tanıtıyoruz. Haberler bölümünde sanatçı konuğumuzla, uçmak üzerine sohbetler yapıyoruz. Kısacası, 7'den 70'e her yaştan izleyici 'Uçuş Keyfi'nde seveceği bir şeyler bulabilir.

* Daha önce sunuculuk eğitimi aldınız mı?
Evet, Dialog Anlatım İletişim'de spikerlik eğitimi aldım. Okuldan yeni mezun, hevesli biri olarak öncelikli hedefim spikerlik olmuştu.

* Bu program ilk sunuculuk deneyiminiz mi?
Evet. İlk sunuculuk deneyimim 'Uçuş Keyfi'yle oldu. Havacılığa ilgim olduğu için programa adapte olmakta zorluk çekmedim. Spikerlik kursunu başarıyla bitirdikten sonra, çeşitli teklifler almıştım. Hiçbiri bu program kadar ilgimi çekmemişti.

HABER CİDDİYET İSTER
* İlerleyen yıllarda haber spikerliğine yönelmek ister misiniz?
Havacılık konusunda uzmanlaşırsam, ileride habercilik yaptığımda da bunun bana faydası olur diye düşündüm. Fakat bu programdan sonra düşüneceğim tek şey, kesinlikle haber olur. Zaten haberden kopmuş değilim, her gün güne haberle başlıyorum, haber programlarını, haberleri, Türkiye'deki ve dünyadaki gelişmeleri takip ediyorum.

* Gelecek hedeflerinizde neler var?
Bu programın nimetlerinden faydalanmak var. Ayrıca halihazırda yazmakta olduğum bir kitap var. Yılbaşına kadar onu yayınlamayı düşünüyorum. İleri vadede de haber var. Ses getiren işler yapmayı hedefliyorum. Dünyayı dolaşırken, ilham topladığım çok şey oluyor. İlerleyen yıllarda bu malzemelerle güzel yemekler yapacağım.
Haberin fotoğrafları