kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Sinem'in başarısı kitaba konu oldu

ÖZLEM AVCI
Giriş Saati : 07.09.2008 19:09
Güncelleme : 07.09.2008 22:32
'Selena' dizisinin başrol oyuncusu 21 yaşındaki Sinem Kobal, Mümin Sekman'ın 'İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3' isimli son kitabında adını başarılı isimler arasına yazdırdı. Kobal "Demek ki doğru yoldayım, takdir edilmek güzel" dedi..
Yıllar önce Gülben Ergen ve Kenan Işık'ın rol aldığı 'Dadı' isimli sitcom ile televizyon dünyasına adım atan Sinem Kobal, başarılarına bir yenisini daha ekledi. 21 yaşındaki genç oyuncu, Mümin Sekman'ın yazdığı 'İnsan İsterse: Azmin Zaferi Öyküleri 3' isimli kitaba başarılarıyla adını yazdırdı. 'Bolu'nun Babası' olarak tanınan İzzet Baysal'ın, Zihni Sinir' olarak bilinen İrfan Sayar'ın ve motorsporlarında dünya şampiyonluğu bulunan Kenan Sofuoğlu'nun nasıl başarılı olduğunu da anlatan kitapta yer almasını Sinem Kobal, şu sözlerle değerlendirdi: "Demek ki; doğru yoldayım. Yaptığım işlerin farkedilip, takdir görmesi bana mutluluk verdi. 'Azmin Zaferi 3' isimli kitapta yer almak, bana çok güzel bir armağan." Mumin Sekman'ın kitabında Sinema Kobal kendini şu sözlerle anlatıyor:

DOĞUŞTAN SEÇİLMİŞ

14 Ağustos 1987 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldim. Babam inşaat mühendisi, annem ise ev kadını... Babam uzun yıllar inşaatla uğraştı daha sonra kendi işini kurdu. Annem 19 yaşında evlenip, 21 yaşında beni doğurdu. Benden 6 yaş küçük bir erkek kardeşim var. Aile olarak şanslı olduğumu düşünüyorum; çünkü bilinçli bir aileye sahibim... 2 yaşındayken bir gün benim pusetime kuş pislemiş. Annem, 'Sinem'in şansı' diye milli piyango bileti almış. O zamanın büyük ikramiyesi çıkmış. Sadece o olay değil, hayata dönüp baktığım zaman gerçekten şanslı olduğuma inanıyorum ama hayatımda hiçbir şeyin şans eseri olmadığını da biliyorum.

BALE DİSİPLİN GETİRDİ
Aslında bugünlerin temelini farkında olmadan küçük yaşlarda attım. Ailem 4 yaşında beni Yıldız Alper Bale Okulu'na gönderdi. 8 sene bale yaptım. 3-4 yaşındayken dansöz olmak istiyordum. Baleye başlayınca balerin olmak istedim. En büyük hayalim oydu. Kendimi çok şanslı görüyorum. Çünkü ne yapmak istediğimi erken keşfettim. 8 yılın sonunda Royal Akademi'den diplomamı aldım; onun ardından hangi tiyatroya gitsem diye karar vermeye çalışırken 'Dadı' dizisine başladım ve Haldun Dormen ile tanışmış oldum. Onun bana inancı ve desteği sayesinde Dormen Tiyatrosu'nda iki sene boyunca yaşım tutmamasına rağmen misafir öğrenci olarak eğitim aldım. Böylece tiyatroya geçmiş oldum.

GüÇLÜ İLİŞKİLER KURUYOR
Lider özelliğim vardır. Mesela anaokulunda bile ben kendi arkadaşlarımı seçip farklı bir grup kurmuştum. Bir şey söylememe gerek kalmadan hepsi etrafımda birleşirdi. Garip bir elektriğim vardı. Baskı kurma veya üstünlük sağlamak gibi bir uğraşım olmadı. Hiç silik olmadım.
Haberin fotoğrafları