kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kokarca bombası

Giriş Saati : 07.09.2008 23:37
Güncelleme : 08.09.2008 00:21
Güvenlik bariyeri nedeniyle sayısız gösteriye sahne olan İsrail protestocuları dağıtmak için yeni bir yöntem buldu. Dayanılmaz kokuya sahip sıvı göstericileri isyan ettirdi.....
Uluslararası toplumun eleştirilerine rağmen "güvenlik bariyeri" projesini iptal etmeyen İsrail bu nedenle sayısız protestoya hedef oluyor... İsrailli barış gönüllülerinin de zaman zaman yer aldığı protesto gösterilerini dağıtmak için İsrail plastik kurşun, tazyikli su ve biber gazı kullanıyor. 2000'de İsrail polis ateşinde 13 İsrailli Arap'ın ölmesinin ardından ateşli silah kullanmayan İsrail, şimdi yeni bir gösteri dağıtma yöntemini devreye soktu. "Kokarca bombası" ismi verilen yöntemde İsrailli sınır güvenlik devriyeleri sırtlarında sıvı tankları taşıyor.

MADDE KUSTURUYOR
Tankların içindeyse son derece kötü kokan bir sıvı bulunuyor. Sıvının içinde yer alan madde yayıldığında elbiseler ve cilt tarafından emiliyor, bulantı ve kusmaya neden oluyor. Göstericiler de bu kokuya dayanamadığı için kaçmayı tercih ediyor. İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesine konuşan İsrailli eylemci Dr. David Nir, geçtiğimiz hafta Naalin'deki bir gösteride kendi üzerine de bu sıvıdan geldiğini anlattı.

GÖSTERİCİLERİ KAÇIRIYOR
Batı Şeria'daki Bileyn Halk Komitesi Başkanı İyad Burnat, birkaç hafta önce, İsrail askerlerinin kendilerini dağıtmak için üzerlerine "lağım suyu" dediği kötü kokan bir sıvı püskürttüğünü söylemişti. Haaretz, 17 Ağustos'da İsrail polisinin, internet sayfasında "Sınır polisi, kokarcayı başlatıyor. Polisin hizmetindeki yeni araç, kötü kokusu nedeniyle her göstericinin kaçmasına neden olacak" sözleriyle açıkladığını belirtti.
Haberin fotoğrafları