kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Rabia Yalçın, ‘En Yenilikçi Tasarım Ödülü’nü kazandı.

Türk modacı üzümleri ile herkesi fethetti!

AA
Giriş Saati : 07.09.2008 19:23
Güncelleme : 08.09.2008 01:22
Moda tasarımcısı Rabia Yalçın, 'Üzümün Kızı' adlı koleksiyonuyla, New York'ta 'En Yenilikçi Haute Couture Tasarım Ödülü'nü aldı..
New York Haute Couture Moda Haftası kapsamında, Times Meydanı'ndaki Westin Otel'de 'Geri Dönüşüm, Yeniden Kullanma ve Az Tüketim' sloganıyla bir defile düzenleyen modacı Rabia Yalçın, ilginç tasarımlarıyla dikkat çekti. Başarılı modacı koleksiyonunda pet şişelerin geri dönüştürülmesinden elde edilen kumaşlar da kullandı. Koleksiyona hakim olan renklerse; doğada sık görülen yeşil, sarı, mavi, toprak rengi ve kırmızı ile siyahla beyazın tonlarıydı. Aralarında kaftan modellerinin de bulunduğu koleksiyonun hemen hemen tümünde 'üzüm salkımı' motifinin kullanılması dikkatlerden kaçmadı. Yalçın'a defilenin sonunda, çevreye verdiği önem ve bu kapsamda modaya getirdiği yenilikçi anlayış dolayısıyla 'New York Haute Couture En Yenilikçi Tasarım' ödülü verildi.

OSMANLI TEMASI DA VAR

Başarılı modacı defilenin sonunda, dünya için büyük önem taşıyan bir konuya değinmekten ve bu nedenle ödül almaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi: "Her zaman bu tür önemli konulara sosyal sorumlulukla bakmak gerektiğine inanıyorum. Bundan sonraki çalışmalarımda da çevreci temaya eğileceğim ve farklı şeyler denemeye devam edeceğim." 40 parçalık koleksiyonunda yer alan tüm kumaşların geri dönüştürülmüş olduğunu vurgulayan Yalçın, kumaşlarının bir kısmıyla, bazı parçalarda Osmanlı temasını işlediğini de sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları