kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Montrö konusunda Türkiye'yle pozisyonlarımız aynı

Yeni Haber
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovski, elçilikte düzenlediği basın toplantısında Türkiye'nin Kafkaslar'da güvenlik ve istikrar önerisini olumlu karşıladıklarını söyleyerek, Montrö anlaşması konusunda Türkiye ile ülkesinin politikalarının örtüştüğünü kaydetti.

Güney Osetya ve Abhazya'yı tanımalarının gelecekte bu ülkelerin Rusya'ya ilhak edilmesi anlamına gelmeyeceğini söyleyen İvanovski, Gürcistan'ın egemenliğine de saygılı olduklarını dile getirmeyi ihmal etmedi. Güney Osetya ve Abhazya'yı tanıyan Rusya'nın neden KKTC'yi tanımadığına ilişkin bir soruya ise Rus büyükelçi, KKTC'yi sadece kendilerinin değil tüm dünyanın tanımadığı cevabını verdi.

Türkiye'nin Kafkasya birliği önerisine de değinen İvanovski, Kafkasya İstikrar Platformu için Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir araya gelinebileceğini belirterek, böyle bir toplantının Ekim ayında Karadeniz İşbirliği Teşkilatı bünyesinde mümkün olabileceğini bildirdi.

Boğazlardan NATO'ya ait savaş gemilerinin geçişi konusunda Rus büyükelçi, ''Montrö anlaşmasına tarafların uymasını bekliyoruz. Rusya ile Türkiye'nin pozisyonları tamamen aynıdır. Bu konuda Rusya ile Türkiye'nin tutumları yüzde yüz aynıdır." dedi.

Kosova konusundaki uyarılarının Batı ülkeleri tarafından dikkate alınmadığını hatırlatan İvanovski, Güney Osetya ve Abhazya bağımsızlıklarına karşı çıkılmasını eleştirdi.

CİHAN