kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kırgızistan'daki uçak kazasında ölenlerin tespiti için seyyar laboratuvar

Yeni Haber
Kırgızistan'da geçtiğimiz Pazar günü başkent Bişkek yakınlarında meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler teşhis edilemedi.

Kırgızistan Sağlık Bakan yardımcısı Madamin Karatayev bugün resmi bir açıklama yaparak kazada hayatını kaybedenlerle ilgili durum değerlendirmesinde bulundu. Karatayev'in açıklamasına göre kazada yanarak hayatını kaybeden 68 kişiden sadece 11'i teşhis edildi. Kalan 57 kişinin teşhisi için DNA testi gerekiyor. Karatayev, Kırgızistan'da DNA testi yapacak bir laboratuvar bulunmadığını belirterel, İran'dan taşınabilir laboratuvar ve 5 kişilik uzman ekip getirildiğini bildirdi. İran'dan Kırgızistan'a DNA testi yapmak için gelen uzman ekip çalışmalarına bugün başlayacak.

İran'dan gelen 5 kişilk uzman ekibin başkanı Yunus Marufi Kırgızistan Adli Tıp Morgu önünde İran Devlet Telvizyonu'na bir açıklama yaptı. Öğleden sonra saat 16.00'dan itibaren çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Marufi, kazada hayatını kaybedenlerle ilgili morga girerek bir incelemede bulunduklarını kaydetti. Marufi konuşmasına şöyle devam etti; "Morgda yaptığımız incelemelerde kazanın acı boyutunu bir kez daha gördük. Kazada hayatını kaybeden yolcuların bedenleri tamamen yanmış durumda. Ölen yolcuların tanınması için DNA testi şart. İnşaallah hayatını kaybeden yolcuların teşhisi için elimizden geleni yapacağız."

TÜRK VATANDAŞI MEHMET ŞAHİN'İN TEŞHİSİ İÇİN DE DNA TESTİ GEREKİYOR

Kazada hayatını kaybeden 68 kişinin arasında Mehmet Şahin isimli bir de Türk vatandaşı bulunuyordu. T.C. Bişkek Büyükelçiliği'nden verilen bilgilere göre kazada hayatını kaybeden 1940 İzmir doğumlu Mehmet Şahin'in teşhis edilebilmesi için DNA testi yapılması gerekiyor. Büyükelçilik yetkilileri Şahin'in İzmir'deki yakınlarına ulaşıldığını bildirdi.

CİHAN