kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

50 saat Goethe okuyacaklar

Yeni Haber
Almanya'nın Hessen eyaletindeki Bensheim kentindeki Goethe Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, gruplar halinde ve sırayla 50 saat boyunca ünlü Alman şair ve yazar Wolfgang von Goethe'nin eserlerini yüksek sesle okuyarak, dünya rekoru kırmaya çalışacak.

Okul yönetimi tarafından yapılan açıklamada, bugün yerel saatle 16.00'da başlayacak rekor denemesi çerçevesinde yaklaşık 1300 öğrencinin ve bazı öğretmenlerin katılımıyla, Goethe'nin şiir ve eserlerinin 50 saat boyunca aralıksız okunacağı bildirildi.

Bu denemeleriyle Guiness rekorlar kitabına girmek isteyen öğrenci ve öğretmenlerin sadece Goethe'nin ''Faust'' adlı tanınmış eserini okumasının 10 saat süreceği belirtildi.

Okul Müdürü Jürgen Mescher, Goethe'nin yeterince okunmadığını ifade ederek, ''Bu aslında garip bir fikirdi, ancak öğrencilerin de zevk alabileceği ve okul ile bağlantılı güzel bir eylem yapmak istedik'' dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde 28 Ağustos 1749 tarihinde dünyaya gelen ve 22 Mart 1832 tarihinde Weimar kentinde vefat eden Goethe, yazdığı çok sayıdaki şiir ve kitap ile dünyanın en tanınmış edebiyatçıları arasında yer alıyor.