kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Medvedev'den tehdit gibi açıklama

Yeni Haber
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ABD'nin doğu Avrupa'ya yerleştirmeyi düşündüğü füze savunma sistemlerine askeri olarak karşılık verecekleri tehdidinde bulundu. Russia Today televizyonuna 'soğuk savaştan korkmuyoruz.', CNN'e 'Abhazya ve Güney Osetya'ya saldırı olursa karşılık veririz' mesajları veren Medvedev, El-Cezire televizyonuna verdiği demecinde de ABD'nin doğu Avrupa'ya yerleştirdiği füzelerin Rusya sınırına çok yakın olduğunu, kendilerinin bunu tehdit olarak algıladıklarını ve askeri olarak mutlaka karşılık vereceklerini söyledi.

Medvedev, "Bu füzeler sınırlarımıza çok yakın ve bize tehdit oluşturuyor. Bu tansiyonun artmasına neden oluyor. Bunu bir şekilde karşılıksız bırakmayacağız. Elbette bu askeri araçları kullanarak olacak." dedi. Eski iki Sovyet ülkesi Gürcistan ve Ukrayna'ya NATO üyeliğinin teklif edilmesinin durumu kötüye götürmekten başka bir işe yaramayacağına dikkat çeken Rusya lideri, "Ukrayna halkı kendi düşüncelerini bir referandumla ortaya koymalı. Referandum sonuçlarının halkın büyük çoğunluğunun NATO üyeliğini istemediği şeklinde çıkacağından eminim." öngörüsünde bulundu.

Moskova uzun süredir Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne kurulması planlanan füze savunma sistemine karşı olduğunu açıklıyor. Ancak ilk kez askeri olarak buna karşılık verileceği tedirginliğe neden oluyor. NATO ile tüm ilişkileri donduran Moskova'nın Avrupa sınırına askeri yığınak yapmasından endişe ediliyor.

Medvedev, Russia Today televizyonuna verdiği mülakatında da hiç bir şeyden korkmadıklarını, buna yeni bir soğuk savaşın başlamasının da dahil olduğunu söylemişti. Rusya lideri kendilerinin böyle bir arayış içinde olmadıkları hatırlatmasında bulunarak, "Her şey partnerlerimizin yaklaşımına bağlı." ifadelerine yer vermişti.

CİHAN