kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
90 metrelik Tiara 40 milyon dolar değerinde.

Ünlü yatı korsan soydu

DIŞ HABERLER
Korsika'da Jonathan Leitersdorf'a ait Tiara adlı yata giren korsanlar dokuz yolcuyu soydu. Yatta daha önce Jack Nicholson, Armani gibi ünlüler de konuk olmuştu..
İsrailli milyoner Jonathan Leitersdorf'a ait Cayman Adaları bandıralı Tiara adlı yat korsanlar tarafından soyuldu. Korsika Adası açıklarındaki 40 milyon dolar değerindeki Tiara'ya pazar akşamı saldıran silahlı soyguncular, 9 yolcunun üzerindeki 200 bin dolar ile mücevherleri alıp kayıplara karıştı. Hız tekneleriyle yata yanaşıp güverteye çıkan korsanlar soygunu 10 dakikada tamamladı. Olayda kimsenin yaralanmadığı ve silah kullanılmadığı belirtildi. Geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldıysa da korsanların izine rastlanamadı.

'ÜNLÜ BİR KONUK VARDI'
Olay sırasında lüks yatta ünlü bir yolcu olduğu öne sürüldü ama konuğun kimliği konusunda bir açıklama yapılmadı. Yatta daha önce Jack Nicholson ve Giorgio Armani gibi ünlüler konuk olmuştu. Afrika ve Uzakdoğu sahillerinde rastlanan gemi ve teknelere yönelik korsan saldırıları, Akdeniz'de nadiren görülüyor.
Haberin fotoğrafları