kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Peçe takan kadına, müzeden ayrılması söylendi

Yeni Haber
İtalya'nın Venedik kentindeki bir müzeyi ziyaret eden kadına peçe taktığı için müzeden ayrılması söylendi. Müze Başkanı Filippo Pedrocco, olaydan dolayı özür diledi. İtalya, son zamanlarda izlediği yabancı karşıtı ve aşırı sağ politikaları ile dikkat çekmeye başlamıştı.

Geçtiğimiz Pazar günü meydana gelen olayda, peçe takan bir kadın ailesi ile müzeyi ziyaret ederken bir güvenlik görevlisi kadına peçeyi çıkarmasını aksi taktirde müzeyi terk etmesi söylendi. Peçeyi çıkarmayı reddeden kadın müzeden ayrıldı. Venedik'in ünlü Ca' Rezzonico Müzesi'nin Başkanı Pedrocco, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Olaydan dolayı üzgünüm. Kendisi, müzeyi tekrar ziyaret ederse memnun oluruz." diye konuştu. Güvenlik görevlisinin "çok bağnaz" olduğunu belirten Pedrocco, "Bunu yapmamalıydı. Zaten güvenlik kontrolünden geçmişti. Güvenlik görevlisinin işi, sanat eserlerini korumak." dedi. Pedrocco, güvenlik görevlisinin yarı zamanlı çalıştığını ve bir güvenlik şirketi tarafından işe alındığını belirtti.

Kadının, Suudi Arabistan ya da Körfez ülkelerinden gelerek Venedik'i ziyaret eden zengin bir ailenin üyesi olduğu sanılıyor. İtalya'da 1970'lerden kalma terörle mücadele yasası çerçevesinde halka açık yerlerde peçe takmak yasak ancak bu yasak Müslümanlara pek uygulanmıyor.

İtalyan medyası, güvenlik görevlisine disiplin cezası verilebileceğini ve işten kovulabileceğini kaydetti. Ancak aşırı sağcı politikaları ile bilinen Kuzey Ligi Partisi'nden Senatör Roberto Castelli, Adalet Bakanlığı'nın güvenlik görevlisinin ceza almamasını sağlamasını istedi. Venedik'in kuzeyindeki Treviso kentinin belediye başkan yardımcısı Giancarlo Gentilini, güvenlik görevlisinin ceza değil ödül alması gerektiğini kaydetti.

CİHAN