kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Boşaltılan uçağın yolcuları Türkiye’ye gönderilecek

Yeni Haber
Hollanda'nın Rotterdam Havaalanından öğleden sonra Bodrum'a hareket etmek üzere uçuşa hazırlanan Transavia şirketine ait uçakla ilgili yapılan ihbarın ardından boşaltılan uçağın yolcuları, başka bir uçakla Türkiye'ye gönderilecek.

Transavia şirketinin sözcüsü, güvenlik gerekçesiyle boşaltılmak zorunda kalan uçak yolcularının halen havaalanında tutulduğunu ve en kısa sürede sağlanacak başka bir uçakla Türkiye'ye gönderileceğini bildirdi.

Verilen bilgiye göre, Transavia şirketine ait Boeing 737 tipi uçak Rotterdam Havaalanı'ndan yerel saat ile 15.20'de hareket etmek üzere 114 yolcu ve 6 mürettebatıyla pistte uçuşa geçeceği sırada, 112 nolu polis telefonuna tehlike ihbarı yapıldı. Polise göre ihbar uçaktan gelmedi.

Yetkililer, uçağın hareketini durdurdu ve yaklaşık 5 saat süreyle, uçak, pistte beklemek zorunda kaldı. Bu sırada uçağa gelen güvenlik görevlileri, iki erkek ve bir kadın yolcuyu gözaltına aldı.

Daha sonra yolcular güvenlik önlemleri altında uçaktan çıkarıldı. Yolcuların uçaktaki bekleme sırasında hayli gergin oldukları belirtildi. Yolcuların verdiği bilgiye göre, başlangıçta "teknik bir arıza var" denmesine karşılık, daha sonradan uçağın uçuş güvenliğiyle ilgili başka bir gerekçeden dolayı pistte alıkonulduğu öğrenildi.

Polis gelen ihbarın içeriği ve gözaltına alınan kişiler ile ilgili bilgi vermedi.

Bazı Hollanda basın yayın kurumlarına göre, olası bir kaçırma olayı, güvenlik yetkililerinin ihbarı ciddiye almasıyla önlendi.

TÜRKİYE'YE HAREKET EDECEK UÇAĞI KAÇIRMAK İSTEDİKLERİ GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINANLARDAN İKİSİNİN SORGUSU SÜRÜYOR

Hollanda'nın Rotterdam Havaalanından dün öğleden sonra Türkiye'ye hareket edecek bir uçağı kaçırmayı planladıkları gerekçesiyle gözaltına alınan üç kişiden ikisinin sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Savcılıktan verilen bilgiye göre, uçak yolcuları arasından gözaltına alınan üç şüpheliden biri, ilk sorgulamanın ardından serbest bırakıldı. Kimlikleri açıklanmayan bir erkek (32) ve bir kadın (28) şüphelinin gözaltında tutulmaya devam edildiği belirtildi.

Yetkililere göre, olası uçak kaçırma ya da uçakta doğabilecek bir tehlike, ihbarın ciddiye alınmasıyla önlendi.

Transavia şirketine ait Türkiye'ye turist götüren uçak, dün yerel saatle 15.20'de Rotterdam Havaalanından Bodrum'a gitmek üzere hareket edeceği sırada, polise telefonla ihbar gelmiş ve uçak pistte alıkonulmuştu. İçinde 114 yolcu ve 6 kişilik mürettebat bulunan uçak pistte yaklaşık 5 saat bekletildikten sonra yolcular uçaktan indirilmişti. Uçak beklerken içeri giren güvenlik görevlileri, bir kadın ve iki erkek yolcuyu gözaltına almışlardı.

Bu arada uçak yolcuları, gece yarısından sonra başka bir uçakla Türkiye'ye hareket etti.

HOLLANDA'DAN TÜRKİYE'YE GELECEK UÇAK SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALTINDA BOŞALTILDI

Hollanda'nın Rotterdam kentinden Bodrum'a hareket etmek üzere uçuşa hazırlanan bir uçak, yapılan ihbar üzerine uzun süre bekletildikten sonra boşaltıldı.

Verilen bilgiye göre, Hollanda'nın Transavia şirketine ait uçak öğleden sonra Bodrum'a hareket etmek üzere yolcularını aldı. Bu sırada polise ihbar yapıldı ve uçağın kalkışına güvenlik gerekçesiyle izin verilmediği bildirildi.

İçinde 110 dolayında yolcunun bulunduğu uçak, yaklaşık 5 saate yakın pistte tutulduktan sonra, yolcular sıkı güvenlik önlemleri altında boşaltıldı.

Yetkililer, ihbarın içeriğine ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Uçaktan indirilen yolcuların anlattıklarına göre, polis, uçaktan iki erkek ve bir kadın yolcuyu gözaltına aldı.

AA