kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bağış:Kılıçdaroğlu hikaye anlatıyor

Yeni Haber
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''partisi içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için her gün farklı hikayelerle Türk halkının karşısına çıkıp, gündemi saptırmaya ve sempatik görünmeye çalıştığını'' öne sürdü.

Bağış, yaptığı açıklamada, ''CHP'nin Türkiye'de içinde bulunduğu çıkmazın her geçen gün daha da üzüntü verici boyutlara ulaştığını'' savundu.
CHP'nin, AK Parti iktidarına ''meşru yollarla muhalefet etmek yerine, gayri meşru yolları seçerek çıkmaz sokaklara girmeyi tercih ettiğini'' ileri süren Bağış, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''İllegal örgütlerin avukatlığına soyunan, Türk halkının manevi değerlerini ve inançlarını aşağılayan ve özür dilememe konusunda direnen CHP'nin bugünkü yönetim kadrosu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasına hakaret etmeye de devam etmektedir.

Bu çabaların bir ürünü olarak CHP Grup Başkanvekili sıfatını kullanan Sayın Kılıçdaroğlu uzun süredir çeşitli iddialarla Türk halkının karşısına çıkmaktadır. Bu iddiaların sonuncusu ise en vahim olanlardan biridir. Zira halkımızın değerlerini aşağılayan zihniyet, bu kez bu inançları siyasete alet ederek karşımıza çıkmıştır.

1 Mart tezkeresi gibi ülkemizin terör belasından kurtulması ve komşusunda alev alan yangının söndürülmesi için son derece hassas olan bir konuyu bu şekilde çarpıtarak gündeme getirmek dini inançları sömürme ve bundan rant sağlama girişiminden başka bir şey değildir.
Aynı kişi geçmişte şahsımın ve ailemin ABD'de yaşamasını utanılacak bir şey gibi göstermeye çalışmaktadır. Benim gibi eğitimini yurt dışında yapan ve ekmeğini gurbet ellerde kazanan binlerce, hatta milyonlarca Türk vatandaşı vardır. Gurbetçilerimiz bunca zaman utanarak değil, gururla yaşadılar. İster Amerika, ister Almanya, ister Katar, ister Rusya olsun, yurt dışında yaşamanın, çalışmanın, gurbet ellerde Türklüğünü ve Müslümanlığını yaşamaya çalışmanın utanılacak bir tarafı yoktur.
Biz onca yıl Türkiye için ailelerimiz için çalıştık, başka bir dava, millet ya da ülke için değil. Sayın Kılıçdaroğlu Berlin'de, New York'ta, Londra'da Cumhuriyet Bayramı kutlamanın, bir Kurban Bayramı uyanıp bayramlaşmaya gitmenin ne olduğunu bilemez. O duyguyu, o gururu anlayamaz. Belki de içinde yaşadığı Türkiye'de halkını anlayamayan zihniyetin yurt dışındaki kardeşlerini anlamamasını da normal karşılamak gerekir.''

''GÜNDEMİ SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR''

''17 yıl boyunca ABD'de yaşadığını, bu süre boyunca Türk derneklerinde görev üstlendiğini, Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı olarak Türkiye'nin çıkarları için çabalama ve sonuç alma heyecan ve onuruna sahip olduğunu'' bildiren Bağış, açıklamasında şunları kaydetti:

''Bu duyguları içtenlikle yaşadım ve bir yönetici olarak yaşatmaya çalıştım. Ayrıca ömrüm boyunca ne ailemden öğrendiğim kıblem değişti ne de insanların kıblesiyle ilgilenen, onları kıblesine göre sınıflandıran bir anlayışın temsilcisi oldum. Bizim anlayışımız yaratılanı yaradandan ötürü sevme üzerine kuruludur.

Öyle anlaşılıyor ki Ana Muhalefet Partisi'nin Grup Başkanvekili, partisi içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için her gün farklı hikâyelerle Türk halkının karşısına çıkıp, gündemi saptırmaya ve partisine sempatik görünmeye çalışıyor. AK Parti'nin gündemi Türk halkının huzur ve refahını artıracak adımlar üzerine kuruludur. Türkiye'nin küresel bir aktör olması için yapılması gerekenler üzerine kuruludur. Türkiye'yi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarma hedefi üzerine kuruludur.

Türk halkının gündemi AK Parti'nin; AK Parti'nin gündemi Türk halkının gündemidir. Bu tür çirkin emellerle gündem saptırmaya çalışanlarla günlük hedef peşinde koşanlarla ne AK Parti'nin ne de Türk halkının uğraşacak vakti vardır.

Umut ediyoruz ki CHP bir gün bu pişkinliği bir kenara bırakıp, Türkiye'nin gerçek gündeminin farkına varabilmeyi ve gerek yurt içinde gerekse dışında yaşayan vatandaşlarına fildişi kulelerden bakmayı bırakıp onları anlamayı ve onların duygularını paylaşmayı öğrenecektir.''

AA