kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Müslüman kuruluşlar ortak hareket etme kararı aldı

Yeni Haber
Almanya'da çok sayıda Müslüman kuruluş, ramazan ayının başlangıcı ve bayram günü konusunda ilk kez ortak hareket etme kararı aldı.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Kurulu (KRM) sözcüsü Ali Kızılkaya, ramazan ayının 1 Eylül 2008'de başladığını ve 29 Eylül 2008'de sona ereceğini, buna göre Ramazan Bayramı'nın da 30 Eylülde kutlanacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Bu şekilde Almanya'daki tüm büyük Müslüman kuruluşlar ilk kez ramazan ayının başlangıç ve sona eriş tarihleri konusunda birlikte hareket edecek. Tüm Müslümanlar aynı anda oruç tutmaya başlayıp, aynı anda bayram yapacak.''

KRM bünyesinde bir çalışma grubu da oluşturduklarını ve bu çalışma grubunun, Hicri takvimin aylarının Miladi takvime göre ne zaman başladığını araştırdığını ifade eden Kızılkaya, bu şekilde ortak bir hesaplama ve temel değerleri oluşturacaklarını kaydetti.

Bu çalışma grubunda İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) temsilcilerinin de bulunduğunu belirten Kızılkaya, İKT'nin 1978 yılından bu yana bu konuda çalışmaları olduğuna işaret etti.

Kızılkaya, ''Bu değişik kuruluşların bilimsel çalışma ve hesaplamaları sonucunda Almanya'daki Müslümanlar için ortak tarihler belirlemiş ve ortaya konulmuştur. Ramazanın başlangıç tarihi konusunda Müslümanların birlikteliği bizim için temel bir önceliktir'' dedi.

Müslümanların yaklaşmakta olan ramazan ayını da kutlayan Kızılkaya, ''Bu kutlu zaman dilimi özellikle dünyadaki yoksul, fakir ve zayıflara yardım etme dönemi olarak değerlendirmeli'' diye konuştu.

AA