kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama'ya suikast planı

Bilge ESER
Demokratların başkan adayı Barack Obama'yı öldürmeyi planladığı ileri sürülen ırkçı 4 kişi tutuklandı. Gelişme, İngiliz yazar Lessing ve Hillary Clinton'ın daha önce yaptığı "suikast" uyarılarını akıllara getirdi..
Demokrat Parti'den ABD'nin ilk siyahi başkanı olmak için aday olan Barack Obama'ya suikast yapılabileceğini dile getiren Nobel ödüllü İngiliz yazar Doris Lessing ile rakibi senatör Hillary Clinton'ın tahminleri doğru çıktı. Lessing, birkaç öy önce yaptığı açıklamada, Obama'nın seçilmesi halinde kesin olarak suikaste uğrayacağına inandığını söylemişti.

ÖZEL TÜFEKLE...
Hillary ise mayıs ayında başkan adayı olma şansı azaldığında, 'niye yarışa devam ettiğini' soran gazetecilere, "Hepimiz Bob Kennedy'nin (1968) haziranda Kaliforniya'da suikasta uğradığını hatırlıyoruz değil mi" demiş, sonra da gelen yoğun tepkiler üzerine özür dilemişti. Suikast haberi, Demokrat Parti'nin Ulusal Kongresi'nin yapıldığı Denver'da büyük yankı uyandırdı. CBS4 televizyonu, polisin yakaladığı 4 şüphelinin yaklaşık 650-700 metre uzaktan, özel bir tüfekle Obama'yı vuracağını söyledi.

ŞÜPHE ÜZERİNE
Yerel basına göre ise polis pazar sabahı, 28 yaşındaki Tharin Gartrell adlı şahsı, kiralık bir kamyoneti kötü kullandığı gerekçesiyle durdurdu. Polis araçta, çok uzun mesafeden atış yapmaya imkân sağlayan dürbünlü iki tüfek, kamuflaj kıyafeti, walkie- talkie, kurşun geçirmez yelek, sahte kimlik belgeleri ve uyuşturucu haplar buldu. Tüfeklerden birinin çalıntı olduğu anlaşıldı. Polis, Gartrell'in kaldığı Cherry Creek adlı otele gitti. Suç ortağı Nathan Johnson, polisi görünce otelin altıncı katındaki odasından atladı. Ayak bileği kırılan Johnson hemen yakalandı. Johnson'dan başka otelde kalan bir adam ile onun yanındaki kadın da tutuklandı.
Haberin fotoğrafları