kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Medvedev kararını canlı yayında açıkladı.

Rusya'nın kararı dünyayı gerdi

DIŞ HABERLER
Güney Osetya ile Abhazya'nın bağımsızlığını tanıyan Medvedev, "Yeni bir soğuk savaştan korkmuyoruz" dedi. Dünya karara tepkili..
ABD ve AB'nin uyarılarına aldırmayan Rusya, Kafkaslar'ın haritasını değişterecek kararını dünyaya ilan etti. Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, parlamentonun önceki gün oybirliğiyle kabul ettiği Güney Osetya ve Abhazya'nın bağımsızlık talebini dün imzaladı.

NATO'ya gözdağı
Medvedev, açıklamasında, Gürcistan'ın Zviad Gamsahurdiya döneminde bu cumhuriyetlerde "soykırım girişiminde bulunduğunu" ve Saakaşvili yönetiminin de aynı yöntemi tercih ettiğini öne sürerek, "İki olayda da Gürcü Osetleri soykırımdan Rusya kurtarmıştı" dedi. Güney Osetya ve Abhazya'nın Rusya'ya yaptığı başvurunun Rus parlamentosunun alt kanadı Duma ve üst kanadı Federasyon Konseyi'nde kabul edildiğini hatırlatan Medvedev, "Bu konuda artık bizim de bir karar almamız gerekiyor, bu cumhuriyetlerin bağımsızlıklarını tanıyoruz" dedi. Rusya ayrıca, Afganistan'a gönderilen yardımların dışında NATO ile işbirliğini dondurduğunu açıkladı. Medvedev daha sonra yaptığı açıklamada ise, "Yeni bir soğuk savaşa ihtiyacımız yok. Ancak bundan da korkmuyoruz" şeklinde konuştu. Öte yandan Rus RİA-Novosti haber ajansının haberine göre Medvedev, "ABD'nin Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da kurmaya hazırlandığı füze kalkanı projesine askeri yanıt verebileceklerini" bildirerek, "Bu proje ek gerginlikler yaratacaktır" dedi.
Haberin fotoğrafları