kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Afganistan'da yaklaşık 30 Taliban militanı öldürüldü

Yeni Haber
Afganistan'da düzenlenen hava saldırıları, bombardıman ve çatışmalarda yaklaşık 30 Taliban militanı ile 4 polisin öldüğü bildirildi.

Helmand vilayeti Emniyet Müdürü Muhammed Hüseyin Endival, vilayete bağlı Nad Ali bölgesinde bir grup Taliban militanının polis kontrol noktasına saldırdığını, çıkan çatışmada 18 militanın öldürüldüğünü söyledi. Endival, militanların püskürtülmeden önce bölgedeki bir kamu tesisini koruyan polislere de saldırdığını, Afgan güçleri arasında can kaybı olmadığını kaydetti.

Hüseyin Endival, Leşkargah'da da, dün bir intihar eylemcisinin İngiliz devriyesi yakınında kendisini havaya uçurduğunu, olayda 3 sivilin yaralandığını açıkladı.

Bu arada, koalisyon güçlerinden yapılan açıklamada, yine Helmand vilayetinde Amerikan güçlerinin Taliban'a karşı hava saldırısı düzenlediği ve çatışmaya girdiği, 10'dan fazla militanın öldürüldüğü belirtildi.

Öte yandan, Gazni vilayetinde yola yerleştirilen bir bombanın polis aracının geçtiği sırada infilak etmesi sonucu, 4 polisin öldüğü kaydedildi.

AA