kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Dört uzman görüşü

İYİMSERLİKTE JP'NİN RAPORU ETKİLİ OLDU
* Reşit Toygar Akbank Genel Müdür Yardımcısı
JP'nin raporu etkili oldu. Yabancı yatırımcılar parti kapatılmaza oynuyor. Bono piyasasında likidite fazla değil, bu nedenle partinin kapatılmayacağı beklentisinde olan yatırımcıların küçük alımları bile faizi aşağı çekiyor. Beklentiler doğrultusunda gerçekleşmeler olursa faiz yarım puan daha iner. Daha aşağı gelmesini mevduat faizleri engeller.

KAPANMAYACAĞINA İNANANLAR ARTTI
* Nergis Kasabalı Ata Yatırım Araştırma Müdürü
Dünya borsalarının genel eğilimden ayrışıyoruz. AKP kapatma davasında zaman yaklaştıkça kapanmayacağına inanan yatırımcıların alımları buna neden oluyor. Bunların sayısı da arttı. Gelişmekte olan ülkeler içerisinde petrolden kaynaklı farklı tercihler oluyor. Kurumların önerileri de buna paralel olarak temkinli olmakla beraber tercihler değişiyor.

HER İKİ KOŞULDA DA BORSA YÜKSELECEK
* Uğur Ertürk Ekinciler Yatırım Araştırma Müdürü
Yerliler, parti kapanırsa kötü olacak beklentisi içinde yabancılar ise ya kapanmazsa diye alıyorlar. Ekonomik temeli olmadığı halde dünyadan daha geri kalmıştık. Yabancı en kötü ihtimalle AKP yeni parti kurup yeniden iktidar olur beklentisi içinde. AKP kapanmaz, petrol fiyatları da düşerse diğer piyasaları yakalarız. İyi senaryoda % 30 yükseliriz, AKP kapansa bile önce düşer yeniden yükseliş trendine gireriz.

YURTDIŞINDAN AYRIŞIYORUZ
* Zeynel Abidin Balcı Acar Yatırım Araştırma Müdürü
Yurtdışından ayrıştık. Piyasada AKP kapatma davasının sonucuna yönelik olumlu algılama var. Kimse sonucu bilemez ama sanki kapatılmayacak gibi bir beklenti var.