kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

JPMorgan: AK Parti'nin kapanmama olasılığı % 80

Uluslararası yatırım bankası JPMorgan, portföyünde Türk hisselerinin ağırlığını artırdığını açıkladı. Banka, gelişmekte olan piyasalar hisse senedi raporunda ülke bazında Türkiye'yi de endeks üstü getiriye yükselttiğini açıkladı. JPMorgan tarafından yayınlanan raporda, hisse senetlerinde yaşanan düşüşün piyasaları kayda değer şekilde ucuz hale getirdiği belirtilerek, Türkiye hisse senetleri piyasasının gelişmekte olan piyasalar arasında ucuz kaldığı kaydedildi. JP Morgan raporunda Türkiye'nin notunu yükselmesinin altındaki 4 neden şöyle sıralandı:

1- Anayasa Mahkemesi'nin bu hafta beklenen kararı sonrası Türkiye'de politik belirsizliğin azalmasını bekliyoruz. Bankamızın İstanbul merkezli ekonomik araştırma birimine göre karar yüzde 80 olasılıkla piyasa için olumlu olacak.

2- Türkiye'de enflasyon enerji fiyatlarında yaşanan düşüşler ve bölgede beklenen yüksek hububat hasadı ile düşüşe geçebilir. MB'nin faiz artırım sürecinin sonuna geldiğine ve bundan sonraki adımın faiz indirimi olacağına inanıyoruz.

3- Düşük enerji fiyatları uzun vadede kalıcı olursa, ilk çeyrek itibariyle GSYH'nin yüzde 5.7'sine denk eden cari işlemler açığında olumlu gelişmeler yaşanabilir. Türkiye açısından en önemli risk Avrupa ülkelerinde gerçekleşebilecek ekonomik yavaşlama.

4- Türkiye gelişmekte olan piyasalar arasında en az pahalı olan ülke. Raporda ayrıca Rusya'nın portföydeki ağırlığının endeks altında getiriye düşürüldüğü belirtildi. Turkcell , Enka, Garanti Bankası, JPMorgan'ın en çok önerdiği hisseler.