kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
2 YTL karşılığında KEY'den ne kadar alacağını söyleyen Özdemir'in laptoplu tezgahını polis kapattırdı.

Konut Edindirme Yardımı'nda ödeme de karmaşa da devam ediyor

KEY ödemelerinin ikinci gününde, Ziraat Bankası önündeki kuyruklar devam etti. İtiraz edince ödemesinin 60 katını alan, KEY tezgahı açanlar günün ilginç notları oldu..
Konut Edindirme Yardımı'na ilişkin karmaşa dün de devam ediyor. Umduğunu bulamayan, ne kadar alacağını bir türlü öğrenemeyenler kadar KEY'den para kazananlar bile dün memleketten KEY manzaralarına takılanlar arasındaydı. İşte yaşanan gelişmelerden bazıları:

* 21 YTL'LİK KEY'E İTİRAZ ETTİ, 60 KATINI ALDI: Ziraat Bankası Emirgan Şubesi'nde kendisine 21 YTL ödeme yapılan tersane işçisi emeklisi Burhan Karakaş itiraz hakkını kullanmak için bankadan makbuz istedi. Karakaş, banka görevlilerinin makbuz verdiğinde aslında alacağının 21 YTL değil, 1.277 YTL olduğunu öğrendi. Karakaş, bunun üzerine parasını çekti.

* SİTE ÇÖKÜNCE KAPASİTE ARTTI: 8 milyon kişiye ödeme yapan Emlak Konut GYO, listeleri ilan ettiği keyodemeleri. com adlı internet sitesi ilk gün düşük kapasite nedeniyle çöktü. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, dün bir açıklama yaparak sitenin 4 bin kişiye aynı anda hizmet verebilen kapasitesinin 60 bine çıkarıldığını, vatandaşların artık sorgulama için banka şubelerine gitmesine gerek olmadığını söyledi.

* 2 YTL'YE KEY TEZGAHI: Bursa'da internet kafe işleten bir kişi, KEY ödemelerinin yapıldığı ve uzun kuyrukların oluştuğu Ziraat Bankası şubesi önünde 'laptoplu tezgah' açtı. Kafe işletmecisi Ümit Özdemir, sabahın Ziraat Bankası Bursa Şube Müdürlüğü önüne geldi. Özdemir, üzerine de 'KEY Ödemelerine Bakılır' yazılı seyyar masasıyla vatandaşların 2 YTL karşılığı ne kadar KEY ödemesi alacaklarına internetten bakmaya başladı.Özdemir, banka yetkilileri ve esnafın şikayeti üzerine tezgahını toplamak zorunda kaldı. Özdemir, "Sabahtan beri 100 kişiye baktım. Aldığım 2 YTL karşılığı fiş de veriyordum'' dedi.

* BİR İLÇE UNUTULDU Eğitim-İş Mali Sekreteri Altan Güzel, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki tüm kamu çalışanlarının isimlerinin Resmi Gazete'de yer almadığını ve ödeme yapılmadığını söyledi.
Haberin fotoğrafları