kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ertuğrul Sağlam, medyaya fazla konuşmama ve özel röportaj vermeme kararı aldı.

Sağlam formül

FATİH DOĞAN
Beşiktaş Teknik Direktörü Sağlam, futbolcularına 12 maddelik 'başarı formülü' sundu. Genç teknik adamın mesajı net: "Savaşmayan benden forma alamaz"..
Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni sezon öncesinde, futbolcularını 12 maddelik bir listeyle uyardı. Sağlam'ın kendilerini başarıya götüreceğine inandığı 12 maddelik formül şöyle:
1- "Saygı görmek istiyorsanız önce siz saygılı olmalısınız" diyerek hiçbir futbolcuya ayrıcalık yapmıyor. Yemeğe iniş saatlerinden kıyafetlere kadar katı tutumunu sürdürüyor.
2- Sahada ve saha dışında küfürlü konuşmayı yasakladı. Rakipler hakkında küçümseyici demeç verilmesini istemiyor.

"KİMSENİN AYRICALIĞI YOK"
3- İdmanlarda çift kale maçlarda bile tekmelik takılmasını istiyor.
4- Futbolun basit kurallarının söylenmeden yerine getirilmesini istiyor. Örneğin rakip taç atarken veya korner kullanırken hızlı bir şekilde adam paylaşımının yapılmasını istiyor.
5- Rakibin ayağına top gelmeden daha ilk anda pres yapılıp müdahale edilmesini istiyor. "İlk anda basmak ve rakip topla buluşmadan müdahale etmek önemli" diye uyarıyor.
6- Özellikle hücum oyuncularına "Defans hücumda başlar. Duran oyuncu istemiyorum. Bütün takım koşacak ve sorumluluğu paylaşacak. Kimsenin ayrıcalığı yok" diyor
7- Ölü toplarda uzun defans oyuncularının sürekli gol aramasını istiyor. İdman kornerlerinde bile Zapotocny ve Sivok gol arıyor.
8- Garanti pas verilmesini istiyor. Örneğin Holosko'ya topuk pası yaptığı için kızdı.

"HERKES SAVAŞACAK"

9- Takım topla çıkarken ya da bir futbolcu pas almak isterken kafasını kaldırıp birini bulamadığında Ertuğrul Sağlam adeta çıldırıyor. "Kendini arkadaşınıza gösterin" diye bağırıyor.
10- Sürekli tempo istiyor. Oyuncularına 'tempolu defans ve hızlı hücum' felsefesini aşılıyor.
11- Ayrım yapmıyor. "Koşmayan ve savaşmayan formayı alamaz" mesajını veriyor
12- Medyaya fazla konuşmuyor. Özellikle kendisi aleyhine sürekli yazı yazan gazetecilerin de etkisiyle özel röportajlar vermiyor. Az ve öz konuşuyor. Özel toplantılarda ve idmanlarda "Şampiyon gibi düşünün, şampiyon gibi çalışın" mesajını veriyor.
21:00
Fenerbahçe SK - MTK
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı