kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Rusya pazarında birleşmelere hazır olun'

OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş, "Bu yıl Rusya pazarında maliyet ve kâr dengesini iyi kuramayan tur operatörleri zor bir dönem geçiriyor" diye uyaırdı..
Son yıllarda turizmde hızlı bir büyüme gösteren Rusya pazarı, bu yıl tur operatörlerini zora soktu. Geçtiğimiz aylarda Rusya pazarında iflas eden Veso Turizm'in bir Türk şirketi olmasının olumsuz sonuçları olduğunu belirten bu pazarın önde gelen şirketlerinden OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş, "Sadece Vasco değil önümüzdeki dönemde yeni konsolidasyonlar gündeme gelecek. Bu birleşmeler Türk tur operötörleri ya da yabancılar arasında gerçekleşebilir. Özellikle Thomas Cook ve TUI gibi büyük tur operatörleri Rusya pazarında büyümek istiyor" dedi. Gazetecilerle bir OTI Holding Bilgilendirme Toplantısı'nda bir araya gelen Bektaş, Rusya pazarında bu yıl maliyet ve kâr dengesinin iyi kurulmadığının altını çizdi. Bektaş, özellikle lüks segmentteki ürünlerde ciddi fiyat artışları olduğuna işaret ederek şunları söyledi: "Yine otellerin yaptığı zamlar sonrasında ortaya çıkan paket fiyatları pazarda çok fazla kabul görmedi. Bu nedenle 2008 sezonunda maliyet ve kar dengesini iyi ayarlamayan şirketler zorlanacak."

BİZE DE TEKLİF GELİYOR
Bektaş, 2008 yılında Rusya pazarında hedeflenen kişi ve ciro rakamlarının yakalanacağına dikkat çekerek, "Ama bu kârlılık anlamına gelmiyor. Bu yılı OTI olarak beklentilerimizin altında bir kârla kapatacağız. Ancak birçok tur operatörü kârlılık sorunu yaşıyor. Birçoğu bu yılı kârsız kapatabilir" diye konuştu. OTI Holding olarak kendilerine de ortaklık ve satın alma tekliflerinin geldiğini hatırlatan Ayhan Bektaş, bu konuda ise hehüz kesin bir karar vermediklerini söyledi.
Haberin fotoğrafları