kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''Futbolu Fenerbahçe'de bırakacağım''

Yeni Haber
Fenerbahçeli futbolculardan Roberto Carlos, Alex De Sauza ve Burak Yılmaz, Avusturya kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk önce Roberto Carlos sözü alırken, Brezilyalı futbolcu kendisine gelen transfer tekliflerinin onur verici olduğunu belirterek, ''Her şey yolunda gidiyor. Çalışmalardan dolayı mutluyum. Daha iyi sahalar olabilirdi. Amacımız geçen seneye oranla daha iyi bir sezon geçirmek. Bunun için de bütün imkanlara sahibiz. Benim için öncelikli olarak önemli bir sakatlıktan dolayı futboldan uzun süre uzak kaldım. Güzel bir giriş yaparak takıma tekrar faydalı olmak istiyorum. Teklifleri düşünmüyorum. Kafamda böyle bir şey yok. Ben zaten hem başkanıma, hem de Murat Özaydınlı, hem de diğer yöneticilere söz vererek, futbolu burada noktalayacağımı söyledim. Dolayısıyla bu tarz teklifler beni sadece onurlandırır.'' dedi.

Teknik direktör Luis Aragones hakkında da konuşan Carlos, ''Aragones çok tecrübeli teknik adam. Avrupa Şampiyonası'ndan bir kupa ile döndü. Onun onuruyla burada yer alıyor. Tecrübesinden biz de faydalanmak istiyoruz. Umarım birlikte hem Türkiye Ligi'nde hem de Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde başarılara imza atarız.'' diye konuştu.

Brezilyalı futbolcu son olarak ise yeni transfer Guiza ile ilgili soruları yanıtladı. Carlos, ''Güiza ile birkaç kez konuştuk. Ben ona Türkiye'yi, Türkiye Ligi'ni, kulübümüzü ve yapısını anlattım. Elbette Güiza'nın Fenerbahçe'ye gelmesinde bir katkım olduğunu düşünüyorum. Buradaki forvet oyuncularından bahsettim. Alex, Burak, Semih, Colin, Kezman ve Uğur ile forvet hattında yer alacağını söyledim. O da çok mutlu oldu'' ifadesini kullandı.

ALEX:''YENİ ANTRENMAN SİSTEMİ ÇOK İYİ''

Fenerbahçe'nin kaptanı Alex ise kampa şansız bir başlangıç yaptıklarını belirterek, ''Kampa biraz üzüntülü başladık. Deivid'in sakatlığı ile ilgili. Saha şartlarıyla ilgili sorun yaşadık. Ama hocamızın da bize söylediği, bu tarz zorluklara ve olumsuzluklara rağmen, önemli olan çalışmamızı yapmamız ve yeni sezona hazır girmemiz. Deivid'in tabii ki çözümü var. Belli bir süre geçtikten sonra o da aramıza dönecek. Antrenmanlar çok tatmin edici. Gerçekten bir futbolcunun istediği tarzda. Fizik antrenmanları da olsa hepsini topla beraber yapıyorsunuz. 10 futbolcuya sorsanız, her halde 10'u da bu tarz çalışmayı ister. Dolayısıyla bu yöntem daha istekli görünmemizi sağlayabilir. Topla birlikte fizik antrenmanı yapmamız, hepimizi ayrıca mutlu ediyor.'' dedi.

Takımdan ayrılan Aurelio'nun gidişi hakkındaki sorularıda yanıtlayan Alex, ''Şu an Aurelio'ya sadece şans diliyorum. Umarım İspanya Ligi'nde başarılı bir sezon geçirir. Bizim için önemli bir parçaydı. Sonuçta 5 sene takımın as oyuncularınan biriydi. Ama şu an yeni gelen oyuncular ile yeni bir takım oluşturuluyor. Belki takıma yeni gelen oyuncular da halen olabilir. Biz yolumuza devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Alex son olarak ise takımdaki yabancı sayısının dolu olduğu ve yeni gelecek yabancı oyuncuların yerine kimin gideceği yönündeki soruya ise, ''Bu yönetimin kararına ve oyuncu ile birlikte oturup konuşmasına bağlı bir şey. Konuşulur ve bir karara bağlanabilir. Bizler oyuncu olarak Deivid'in sakatlığı dışında işimize adapte olmuş bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Kimsenin ayrılmak gibi bir düşüncesi yok'' yanıtını verdi.

BURAK:''KENDİMİ İSPATLADIĞIM İÇİN BURDAYIM''

Fenerbahçe'nin yeni transferi Burak Yılmaz da sarı-lacivertli takıma geldiği için mutlu olduğunu belirterek, ''Her şeyden önce çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Maalesef Deivid'in talihsiz sakatlığı nedeniyle kampa üzüntülü başladık. Ama gördük ki, ameliyatından sonra kısa bir sürede aramıza dönecek. Çok yoğun çalışma temposuna karşın arkadaşlık çok üst düzeyde. Bu yorucu antrenman temposunda arkadaşlıklar bize her şeyi unutturuyor'' dedi.

Burak, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında ne gibi fark var şeklindeki bir soruyu ise, ''İki takım arasında yorum yapmayı düşünmüyorum. Ama Fenerbahçe büyük hedefleri olan büyük bir camia. Bu takımda bulunduğum için çok gururluyum. Kamp başlayalı henüz bir hafta oldu ve ilk hazırlık maçımızı oynadık. Antrenman olarak ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum. En iyi şekilde performansımı yükseltmeye çalışıyorum. Hocanın söylediklerini yapmaya çalışıyorum. Herkes kadar benim de forma şansım var. Hepimiz burada yarışıyoruz. Tatlı bir rekabet var. Bizim mevkilerimizde 2'şer, 3'er tane futbolcu var. Ama ben elimden gelenin en iyisi yaparak tatlı rekabeti başarıya yansıtacağımı düşünüyorum.'' diye yanıt verdi.

Vestel Manisa'ya gittiğim zaman kendimi ispatladığımı düşünüyorum. İspatladığım için buraya geldiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe'ye gelmek çok zor. Fenerbahçe'de oynamak daha da çok zor. Ama ben her şeyimle buna konsantre olmuş durumdayım. Tabii daha da Fenerbahçe'ye oynayarak, başarıları da katlayarak kendimi ispat edeceğimi düşünüyorum. Herkese nasip olmaz ben genç bir futbolcuyum. Hocamız Avrupa Şampiyonu olmuş bir antrenör. Ondan öğreneceğim çok şey var. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Göründüğü gibi her şeyi bizimle birlikte yapıyor. Antrenmanlrda koşu olsun, her an bizimle birlikte. Onunla birlikte kapasitemi daha yukarıya çıkaracağımı düşünüyorum.'' diye konuştu.

CİHAN