kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güiza İstanbul'da

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin İspanya'nın Real Mallorca takımından transfer ettiği golcü futbolcu Daniel Güiza, bugün İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'na gelen İspanyol futbolcuyu, yaklaşık 100 sarı-lacivertli taraftar, tezahüratlarla karşıladı.

İspanya'nın başkenti Madrid kentinden İstanbul'a gelen İspanyol oyuncu ve beraberindekiler, bir süre bavullarını beklediler.Havalimanında güvenlik önlemleri alınırken, sarı-lacivertli taraftarlar, Dış Hatlar Geliş Terminali'nin kapısından içeri alınmadı.

İstanbul'a eşi Nuria Bermudez ve dış ilişkiler sorumlusu Turgut Acar ile birlikte gelen Güiza'yı kulüp yetkilileri karşıladı. Pasaport kontrolü sonrası İspanyol oyuncuya çiçek ve sarı-lacivertli bir atkı verildi.Fenerbahçeli taraftarlar yeni oyuncularına ''Güiza oley oley'' şeklinde tezahürat yaptılar. İlgi nedeniyle ilerlemekte zorlanan Güiza, basının ilgisi sonrası zorlukla kendisini otele götürecek arabaya ulaştı.

Bu arada Fenerbahçe Kulübü, özel güvenlik elemanları görevlendirirken, İspanyol oyuncunun aprona gelmesinden itibaren etrafını saran Fenerbahçeli güvenlik elemanları, apronun çıkışında bekleyen diğer güvenlik elemanlarıyla birlikte Güiza'nın etrafında etten bir duvar örerek, kalabalık arasında futbolcuyu güçlükle arabaya yerleştirdiler.Öte yandan, havalimanında yaklaşık 300 polis güvenliği sağladı.Havalimanında Güiza'ya ilgi gösteren bazı yolcular İspanyol oyuncuyla fotoğraf çektirirken, bazıları da Güiza'nın eşi ile fotoğraf çektirdi.

GÜİZA: ROBERTO CARLOS BENİ İKNA ETTİ

Havalimanında FBTV'ye açıklamada bulunan İspanyol oyuncu, Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Roberto Carlos'un sarı-lacivertli takıma transferinde kendisini ikna ettiğini söyledi.

Güiza, transferinin gerçekleşmesi nedeniyle oldukça mutlu olduğunu belirterek, ''Fenerbahçe'ye gelmek istiyordum'' dedi.İspanyol oyuncu, Avrupa Şampiyonası'ndaki gollerinin ve şampiyon olmalarının hatırlatılması üzerine ''Umarım burada da gol atarım ve başarıya ulaşırız'' diye konuştu.

Transferi öncesi Roberto Carlos ile konuştuğunu ifade eden sarı-lacivertli takımın yeni transferi, ''Roberto Carlos beni ikna etti. Fenerbahçe'nin ve buranın çok iyi olduğunu söyledi'' dedi.

Yarın sabah sağlık kontrolünden geçeceğini ve ardından kampa katılacağını vurgulayan İspanyol oyuncu, vatandaşı teknik direktör Luis Aragones konusunda ise ''Çok önemli biri. Futbolcusunu seven ve ona saygı gösteren biri. Takımı iyi yöneten bir teknik adam. Onunla çalışmaktan mutluluk duyuyorum'' dedi.

Güiza, Fenerbahçe'de çok büyük oyuncular olduğunu, onlardan bir şeyler öğrenmek istediğini dile getirdi.İspanyol futbolcu, Fenerbahçe taraftarlarının 90 dakika hiç durmadığını ve takımlarını desteklediğini sözlerine ekledi.Bu arada Güiza'nın ilk Türkçe sözü ise ''Sağol'' oldu.

Daniel Güiza'nın eşi Nuria Bermudez ise Türkiye konusunda çok şey duyduklarını ve her zaman tanımak istediğini ifade ederken, Fenerbahçe'nin her zaman beğendikleri bir takım olduğunu söyledi.

YARIN İMZA ATACAK

Havalimanından İstanbul'da kalacağı otele geçen Güiza, yarın sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra saat 11.30'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda resmi sözleşme imzalayacak.İspanyol oyuncu, imza töreninden sonra Fenerbahçe'nin Avusturya kampına katılacak.