kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CAHİT YAVUZ

Marsel'i kurtarın sayın Atalay

Gençlik Spor Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay, size sesleniyorum. Önce şampiyon tenisçimiz hakkında özet bir kaç cümlem var. Milli tenisçimiz Marsel İlhan, 50 bin dolar ödüllü Challenger serisi tenis turnuvasında şampiyon olan ilk Türk tenisçi oldu. Kısaca Türk tenisi bir eşik daha geçti. 50 bin dolar ödüllü turnuvalar, Grand Slam turnuvalarına son anda girebilen veya elemelerden katılan tenisçilerin arenası. Burada şampiyon oluyorsanız, Grand Slam turnuvalarına katılım için gün sayıyorsunuz demektir.
Bu başarılı sıralama; Marsel İlhan, Mahmut Naibi, Can Üner, diye gidiyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik etmek gerek. Ama şimdi iş değişti. Marsel'in buraya nasıl geldiğini yakından takip edenlerdenim. Lafın özü şu; Marsel'in hedefi ilk 100 içine girmekmiş. Zaten çocuk 175 numara. Sıralamadaki yerden 75 eksiltmek marifet değil. Marsel dünyanın en önemli ilk 50 tenisçisinden biri olabilir. Çünkü bu çocukta mükemmel bir sporcu ahlakı ve ruhu var.

MARSEL'DE POTANSİYEL VAR
Elinde raketiyle dünyayı dolaşacak cesareti ve sabrı var. Wimbledon'da oynadığı maçı çıplak gözle izledim. Yaptığı vuruşlar ve oyun stratejisini sahaya yansıtmada ilk ellideki tenisçiler kadar başarılı. Maç sonu Federasyon başkanı Azmi Kumova, Can Üner, Şükrü İlkel ve ben, onu teselli etmeye çalıştık. O da nezaketen teşekkür etmenin dışında hiç bir reaksiyon vermedi. Çünkü neden kaybettiğini aramızda bilen tek kişi oydu. Bize ne anlatacak? Bizlere dönüp "Şu şöyle, bu da böyle, bunları yapmamız gerek ve ben buralarda, Türk tenisi için savaşacaksam, şu şekilde bir çalışma sistemiyle, buralara getirilmem gerek" dese, kimden ne cevap alacak?
Sayın Mehmet Atalay, bu iş federasyonun Marsel'in cebine uçak bileti koymasıyla olmaz. Marsel, İpek ve diğerleri bizim evlatlarımız. Onlara diğer tenisçilerin olanaklarını sunmamız gerek. Onlardan bir şeyler öğrenen değil, onlara bir şeyler öğretebilecek, profesyonel bir ekip kurulmalı. Başlıktaki "Kurtarın!" kelimesi ise Marsel'in Wimbledon'daki maç sonunda gözlerindeki ifadeden ibaret. Çünkü o bu seviyedeki tenisçileri donanımını profesyonelce yaparsanızgeçeceğinden emin.