kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Pres, pres, pres

Deniz DERİNSU
İLK MAÇIN ANALİZİ..
F.Bahçe'nin Swindon ile oynadığı hazırlık maçında takımın performansı kadar Aragones'in de oyun anlayışı merak ediliyordu. Bir köy sahasında oynanan maçı hemen Aragones'in arkasında izleme fırsatı bulduk. Kulağımızda hep çiçeği burnunda tercüman Umut Köse'nin yaptığı çeviriler yankılandı. Maç oynanırken Aragones kesinlikle rahat durmuyor ve hiç susmuyor. Hedefi ise tek: Pres. İspanyol hoca "İleri çıkın, pres yapın. Daha hızlı. Önde yer alın" diyerek takımını sürekli ileri çıkarırken, hücum anında da fazla vakit kaybedilmesini istemeyerek "Gol yapın" komutlarını yağdırıp durdu.

ETKİSİ VAR AMA POZİTİF!
Bir hazırlık maçı olmasına karşın Kezman'ın attığı gol sonrası yumruğunu sallaması 70 yaşındaki çalıştırıcının heyecan ve arzusunun göstergesi oldu. top bir oyuncudayken sürekli diğerlerini uyaran, boş alanların kullanılmasını isteyen, "Yardımlaşın" diye bağıran Aragones sahadaki 11 oyuncusunu da pozitif yönde sürekli huzursuz ediyor. Bir başka deyişle F.Bahçeli bir futbolcunun Aragones komutasında sahada durup dinlenme hakkı gözükmüyor gibi.
Kampın etkisi kamp bitiminde nasıl olur bilinmez ama eğer takım İspanyol'un istediği gibi İstanbul'a dönerse bu sezon İspanya örneği gibi çok koşan, sahada hiç durmayan bir takım izleneceği görülüyor.