kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Askerden, Afganistan'a muharip güç isteyen ABD'ye ret yanıtı

Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri, ABD'nin Afganistan'da Taliban güçleri ile çarpışmak için Türkiye'den asker talebine ret yanıtı verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşmesinde gündeme gelen asker talebine, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terörle mücadele amacıyla tek bir askerin bile Afganistan'a gitmeyeceği" yanıtını verdiği öğrenildi.

Resmi bir ziyaret için Türkiye'ye gelen Gates, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'na geçti.

Edinilen bilgiye göre, konuk bakan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile görüşmesinde, Afganistan için Türkiye'den muharip güç talebinde bulundu. Orgeneral Büyükanıt'ın, ABD'nin Taliban güçleri ile çatışmak için kuvvet talebinde bulunmasına, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nden terörle mücadele amacıyla bir tek asker bile Afganistan'a gidemez" dediği öğrenildi.

Orgeneral Büyükanıt'ın, Türkiye'nin şu anda yoğun bir şekilde terörle mücadele ettiğini de konuk bakana anımsattığı kaydedildi. ABD'nin Irak'ta bulundurduğu askerden daha fazlasını Türkiye'nin şu anda terörle mücadele için görevlendirdiğini konuk bakana ileten Orgeneral Büyükanıt'ın, ISAF'ın görev alanında terörle mücadele olmadığını da söylediği bildirildi.

Görüşmede, Türkiye'nin daha önce Afganistan'da görev yapan ISAF'ın komutasını iki kez üstlendiğini ve halen de Kabil Bölge Komutanlığı bünyesindeki faaliyetlere destek verdiğini anımsatan Büyükanıt'ın, "ancak terörle mücadele için bir tek asker bile Afganistan'a gidemez. Buna gerek de yok" dediği kaydedildi.

(ANKA)