kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

''5 oğlum var hepsi vatana feda olsun''

Yeni Haber
Kuzey Irak'a düzenlenen sınır ötesi kara harekatında şehit olan askerler son yolculuklarına uğurlandı.

ŞEHİT PİYADE KOMANDA ER İBRAHİM OKUR'UN CENAZESİ SİLİFKE'YE GÖTÜRÜLDÜ


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonda şehit olan Piyade Komando Er İbrahim Okur'un cenazesi toprağa verilmek üzere Mersin'in Silifke ilçesine götürüldü.

Silifke'ye gece getirilen şehit er İbrahim Okur'un cenazesi, Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Silifke Belediyesi'ne ait ambulansla Çaltıbozkır Köyü Koruklu Mahallesi Tekışık mevkisinde bulunan baba evi olan kıl çadıra götürüldü. Yakınlarının desteği ile ayakta durabilen baba Hasan (60), anne Zeynep Okur (58) ve şehidin akrabaları, terörü lanetledi. Burada bir süre bekletilen şehit cenazesi, daha sonra hastane morguna konuldu.

Silifke Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, cenazenin Merkez Alaaddin Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'taki Şehitlik'te toprağa verileceğini söyledi.

Bazı vatandaşların ev ve iş yerlerine Türk Bayrakları ve ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' yazılı pankart astıkları görüldü.

ŞEHİT PİYADE KOMANDA ONBAŞI AHMET BAYAZIT İÇİN ORDU CUMHURİYET MEYDANI'NDA TÖREN DÜZENLENDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak'ın kuzeyine düzenlediği harekatta şehit olan Piyade Komando Onbaşı Ahmet Bayazıt için, Ordu'da tören düzenlendi.

Şehit onbaşı Ahmet Bayazıt'ın (21) cenazesi, gece getirildiği Ordu Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra törenin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

Törende konuşan Ordu Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Celal Çürek, Türkiye'nin bütünlüğü ve vatan uğruna bir kişiyi daha şehit verdiklerini ifade etti.

Bu vatan uğruna canını verenlerin fedakarlıkları ile şanlı Türk Bayrağının özgürce dalgalandığını belirten Çürek, bölücü terör örgütünü ortadan kaldırmak için yemin ettiklerini söyledi.

Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından şehit onbaşının cenazesi, toprağa verilmek üzere ailesinin yaşadığı Merkez Gökemer köyüne götürüldü. Cenaze, buradaki aile kabristanlığına defnedilecek.

Cenaze törenine, şehit Bayazıt'ın yakınları, Vali Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Ordu milletvekilleri Eyüp Fatsa, Enver Yılmaz ve Ayhan Yılmaz, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, çeşitli kuruluşların temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT PİYADE UZMAN ONBAŞI GÖK'ÜN CENAZESİ KAHRAMANMARAŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda şehit olan piyade uzman onbaşı Fatih Gök'ün cenazesi memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün naaşının Ulu Camii'ye getirilişi sırasında baba Durdu Mehmet, anne Remziye ve kardeşi Salman Gök ile yakınlarının ayakta zorlukla durdukları gözlendi.

Törende bir konuşma yapan 172. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli Piyade Binbaşı Ali Aslan, ''Şehit Fatih Gök'ün şahadeti hepimizin yüreklerini yakmıştır. Kalleşçe vatanımızı bölmeye çalışan bir avuç satılmışın, iç ve dış düşmanların maşası olmuş nankörlerin oyunlarını bozmak, Türk vatanına Türk milletine uzanan kanlı elleri kırmak için canı pahasına en zor şartlarda mertçe, kahramanca görev yaparken şehit düşen silah arkadaşım, sen rahat uyu intikamın misli ile alınacaktır'' dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından şehit piyade uzman onbaşı Fatih Gök'ün tabutu askerlerin omuzlarında Kıbrıs meydanına kadar taşındı. Bu arada, cenaze namazına katılan vatandaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Gök'ün cenazesi daha sonra Şeyh Adil mezarlığında şehitlikte toprağa verildi. Şehit askerin kardeşi Salman Gök de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

''Vatan uğruna 50-100 şehit verilmiş, 100 bin şehit verilmiş hiç önemli değil. Zamanı geldi Çanakkale'de döktük, zamanı geldi Sarıkamış'ta döktük, zamanı geldi kardeşim canını seve seve vefa etti. Irak'ta çarpışan kahraman Mehmetçiklere ve bütün Türk Silahlı Kuvvetlerimize baş sağlığı diliyorum. Kimse de üzülmesin eğer şehit verilecekse bu da benim kardeşimse seve seve canını verdi, seve seve kendini feda etti. Bir dirhem üzülmüyorum, bir dirhem canımı yakmıyorum. O madalyasını aldı, yerini aldı.''

Cenaze töreni sırasında ayakta durmakta zorlandığı gözlenen baba Durdu Mehmet Gök ise ''Vatan bölünmez, şehitler ölmez, milletimizin başı sağ olsun''dedi.

Cenaze törenine, Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Fatih Arıkan, Cefer Tatlıbal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İzzet Ocak, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Hakkâri 2.Dağ Tugay Komutanlığında görevli diğer ilgililer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT PİYADE ONBAŞI SERDAL ÇEÇEN'İN CENAZESİ TOKAT'IN TURHAL İLÇESİNDE TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğü harekatta şehit olan askerlerden Piyade Komando Onbaşı Serdal Çeçen'in cenazesi, Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Şehit Serdal Çeçen'in cenazesi, Turhal Kazova Devlet Hastanesi morgundan alındıktan sonra Kazımkarabekir Mahallesi Avsan Sokak'taki baba evine getirildi.

Cenaze gelmeden önce şehidin evine gelen Turhal Garnizon Komutanı Tamer Tengiz, baba Ali Çeçen'e olayın nasıl gerçekleştiğini anlatarak başsağlığı dileğinde bulundu. Baba Çeçen ise Tengiz'e, ''Vatan sağ olsun'' karşılığını verdi.

Bu sırada, şehidin 72 yaşındaki dedesi Ömer Mavuşgöz, gözyaşlarıyla Tengiz'e sarılarak, ''Vatana canım feda. 5 oğlum var hepsi vatana feda olsun'' dedi.

Şehidin acılı annesi Birsel Çeçen, teyzesi Nuray Türk, kardeşleri ve diğer yakınları da evin önünde sinir krizi geçirdi. Şehit Çeçen'in teyzesi Nuray Türk, ''Benim de 2 oğlum var. Ben de onları vatana şehit vereceğim'' diye gözyaşı döktü. Şehidin yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti.

Cenazenin evin önüne getirilmesinin ardından şehidin yakınları, cenaze arabasındaki tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Şehidin dayısı Osman Mavuşgöz, yakınlarından ağlamamalarını isteyerek, ''Ağlamayın, onları sevindirmeyin'' diye bağırdı.

Şehit Çeçen'in cenazesi daha sonra Kesikbaş Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen cenaze törenine, şehidin yakınları, Tokat Valisi Recai Akyel, Tokat Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kaya, Sivas Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Doğan İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, Belediye Başkanı Adnan Çiçek ve diğer yetkililer katıldı.

Tokat Müftüsü Mustafa Kaya'nın kıldırdığı namazın ardından şehit Çeçen'in cenazesi, askerlerin omzunda Turhal Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.

''RÜYAMDA GÖRMÜŞTÜM OĞLUMUN ŞEHİT OLACAĞINI''

Burada Çeçen'in öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mustafa Önsel, dün şehidin evine gittiğini belirterek, ''Büyük bir sükut içinde bir baba gördüm. Gözlerinde tek damla yaş yoktu. Başımız sağ olsun dedim. Bütün şehit babaları gibi (vatan sağ olsun) dedi'' diye konuştu.

Ondan sonra şehidin dedesinin geldiğini belirten Kurmay Albay Önsel, şehidin dedesinin de (72 yaşındayım, eğer mümkünse beni de askere alın, ben de savaşayım, şehit olayım) dediğini anlattı. Kurmay Albay Önsel, şöyle devam etti:

''Hele anasının. 'Rüyamda görmüştüm, oğlumun şehit olacağını' diyen o mübarek eli öpülesi ananın yüreği, biliyorum bütün bu sükutlarına inat yürekleri kor gibi yanıyordu. Bu kor yürekler bütün ulusun yüreğiyle bütünleşiyor, Turhal'a, Tokat'a ve bütün ülkeye yayılıyordu. İşte bu topraklardaki tılsım budur. Bu tılsım bozulmadıkça bizi yok edemeyeceklerini bilenler, bu tılsımı bozmak için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Onları bu anlamda bir kez daha ikaz etmek istiyoruz. Türk ulusunun sabrı çok geniştir, onun sabrını anlayamayanlar için tarih çok öğreticidir.''

''ÖLÜMÜ KUTSAMIYORUZ, DEĞERLERİMİZİ KUTSUYORUZ''

''Onurumuz ve değerlerimiz için ölümü seve seve kabulleniyoruz'' diyen Önsel, şöyle devam etti:

''Ölümü kutsamıyoruz. Ama biz değerlerimizi kutsuyoruz. Onlar bizim yaşamak için vazgeçemeyeceğimiz kutsallarımızdır. Onuru için, bağımsız yaşamak için ölümü göze almanın ne demek olduğunu bilmeyen onursuzların onurunu, kişiliğini ve bütün değerlerini kaybetmişlerin, işbirlikçilerin, tarihte hain Ali Kemallerin rolüne soyunanların, sivil toplum örgütü görüntüsüyle sözde müttefiklerimizden para alarak (şehitlik ve gazilik kaldırılsın) diyecek kadar alçalanların, canlarını veren kardeşlerimiz için, (bunlar şehit değildir) diyecek kadar ruhunu kaybedenlerin bizleri anlamasını beklemiyoruz. Ama onları hiç ama hiç unutmayacağımızı bir kere daha altını çizerek vurguluyoruz.''

Şehit Serdal Çeçen'e seslenen Önsel, ''Söz veriyoruz emanetinize ihanet etmeyeceğiz. Bütün emanetlerinizi cesetlerimizi çiğnemeden hiçbir güç kirletemez, huzurunuzda bir kez daha ant içiyoruz'' dedi.

Törende vatandaşlar sık sık sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı. Törenin ardından kortej eşliğinde Kale Mezarlığı'ndaki şehitliğe götürülen Çeçen'in cenazesi burada toprağa verildi.

(AA)