kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yangının sebepleri haftaya açıklanıyor

Yeni Haber
Almanya'nın Ludwigshafen kentinde 9 Türk'ün ölümüne neden olan yangın faciasıyla ilgili araştırma sonuçlarının gelecek hafta içinde açıklanması bekleniyor...
Alman Haber Ajansı (DPA), bir polis sözcüsüne dayanarak verdiği haberde, araştırma sonuçlarının hazırlandığını, ancak bir kundakçı gördüklerini söyleyen Aylin ve Bedriye adlı kız çocuklarıyla ilgili psikolojik raporun beklendiğini bildirdi. Sözcü, söz konusu raporun gelecek hafta içinde sunulması, gerekli açıklamanın da o zaman yapılmasının beklendiğini kaydetti. Öte yandan, Bild gazetesi, bodrum katında çıktığı belirlenen yangının içten içe yanan bir alev sonucunda ortaya çıktığını yazdı.

Gazetenin kendi araştırmaları sonucunda yayımladığı haberde, yangının zaman içinde içten içe ahşap yapıyı kemirerek, ya eski kablolar nedeniyle ya da kaçak olarak elektrik kullanıldığı için çıkma olasılığının bulunduğu belirtildi. Bu yöndeki araştırma sonuçlarının, Türkiye'den gelen 4 yangın uzmanı tarafından da desteklendiği kaydedildi. Yangının teknik bir arıza sonucu çıkma olasılığının ise neredeyse imkânsız görüldüğü ifade edildi.