kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bush: Türkiye Irak'tan çekilmeli

AA
Yeni Haber
ABD Başkanı George W. Bush, Türk askerlerinin Irak'tan mümkün olan en kısa zamanda çekilmesi gerektiğini söyledi...
ABD Başkanı George Bush, terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'ı masum insanları öldürmek için bir sığınak olarak kullanmasının hiç kimsenin yararına olmadığını, PKK'nın, Türklerin, Amerikalıların ve Iraklıların ortak düşmanı olduğunu, ancak TSK'nın sınır ötesi operasyonun en kısa sürede sona ermesi gerektiğini söyledi.

Bush, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında operasyona ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Birincisi Türkler, Amerikalılar ve Iraklılar, ki buna Iraklı Kürtler de dahil, PKK'yı ortak düşman olarak paylaşıyor. İkincisi, birilerinin masum insanları öldürme isteği için bir yeri sığınak olarak kullanması kimsenin yararına değil" dedi.

Bush, daha sonra soruyu soran gazeteciye yönelerek şunları söyledi:

"Bahsettiğinizin dışında kuzey Irak'ta, Kürdistan'da özel kuvvetler mevcudiyeti var. Dolayısıyla bir süredir devam eden bir mevcudiyet var. Üçüncü olarak, operasyonun sınırlı ve geçici olması gerektiğini söyleyen Savunma Bakanı Robert Gates ile aynı fikirdeyim. Başka bir deyişle bu uzun süreli olmamalı. Türkler, çabuk hareket etmeli, hedeflerine ulaşmalı ve çıkmalı."

Bir gazetecinin "Ne kadar çabuk" sorusuna Bush, "Mümkün olduğu kadar çabuk" diye yanıt verdi.

Bush, aynı gazetecinin "Günler mi, haftalar mı" diye sorması üzerine de yine "Mümkün olduğu kadar çabuk" yanıtını verdi.