kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Amerikan otolar Türkiye'ye çıkarma yapacak

25.02.2008
GM, Türkiye'ye lüks ve spor Amerikan otolarıyla çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'de önce Corvette, Cadillac, Hummer ve sonra Camaro satışa sunulacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Amerikan otolar Türkiye'ye çıkarma yapacak
General Motors (GM) Türkiye'ye Amerikan çıkarması yapmaya hazırlanıyor. 2009 başında önce Amerikan spor otomobili ikonu Corvette'i Türk pazarına sunacak GM, ardından sırasıyla önce lüks Cadillac'ı, sonra Hummer'ı ve son olarak Camaro'yu Türk tüketicisiyle buluşturucak. GM, Fransa'nın Marsilya kentinde düzenlediği '4 to drive' isimli organizasyonla, Yeni Opel Agila, Yeni Saab 9-3, Corvette ve Yeni Chevrolet Aveo modellerini tanıttı. Organizasyonda GM'in Türkiye'ye ilişkin hedeflerini anlatan Özcan Keklik, "Biz de 3 markamızla (Opel, Chevrolet, Saab) toplam pazarda yüzde 7'lik pazar payı hedefliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de Opel'in amiral markaları olmaya devam edeceğini söyleyen Keklik, Chevrolet'in ise adet olarak önümüzdeki 3-4 yıl içinde Opel'e yaklaşacağını söyledi. Keklik şöyle konuştu: "Chevrolet markasının Türkiye'de geçmişi olduğu için marka bilininirliği fazlaydı. GM, Daewoo'yu satın aldıktan sonra Kore'de Avrupa pazarı için Chevrolet markasıyla otomobil üretmeye başladı. Türkiye'ye Chevrolet modellerini sunduğumuzda, markanın gücüyle büyük bir talep yaşandı. Ancak daha sonra küçük dizel motorun olmaması ve tüketicilerin gerçek Amerikan aracı beklerken Chevrolet'in Kore'de üretildiğini öğrenmesiyle satışlarda biraz düşüş yaşandı." Özcan, hem Avrupa'da üretilen Chevrolet'ler hem Amerika'dan getireceğimiz ünlü modeller hem de küçük dizel motorların piyasaya çıkmasıyla pazar paylarında sıçrama olacağını söyledi.

HEDEF 50 CORVETTE
Bu yıl sonu ya da 2009 başında Corvette'i Türkiye'de satışa sunmayı planladıklarını belirten Keklik, ilk etapta 50 adet satış hedeflediklerini söyledi. Özellikle İstanbul ve Ankara'daki bayilerin Corvette'e yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Keklik, "Corvette'nin ardından Cadillac'ı Türkiye'de lanse edeceğiz. Ama önce Escalade'yi getirebiliriz. Yine 2009 yılında önce Hummer'ı ve ardından spor modelimiz Chevrolet Camaro'yu piyasaya sunacağız. Bu model ve markalar Türkiye'de GM'in imajına ve satışlarına katkı sağlayacak" dedi.