kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bir gün de olur bir sene de

Yeni Haber
ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşmede kendisine Irak'da TSK tarafından yürütülen kara harekatının kısa sürede bitirilmesini isteğini dile getirdiğini ifade eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, "Kısa süre izafi bir kavramdır. Bazen bir gün bazen bir sene olabilir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sabah saatlerinde Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ziyaret eden ABD Milli Savunma Bakanı ile basına kapalı olarak görüştü. Büyükanıt ardından İspanya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Felix Sanz Roldan'ı resmi törenle karşıladı.

Karargahdaki odasında gerçekleşen ziyaret sırasında önceki ziyaret hakkında da bilgi veren Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Bakan Robert Gates ile yaptığı görüşmede kendisine Irak'da TSK tarafından yürütülen kara harekatının kısa sürede bitirilmesini isteğini dile getirdiğini açıkladı. Ancak "Kısa süre izafi bir kavramdır. Bazen bir gün bazen bir sene olabilir" şeklinde konuşan Genelkurmay Başkanı, süre konusunda Gates'e bilgi verdiğini de ifade etti.

Türkiye'nin yıllardır ABD gibi terörle mücadele ettiğinin altını çizen Büyükanıt, "Biz 24 senedir terörle mücadele ediyoruz.Onun için bizim terörle mücadelemiz devam edecek. ABD de terörle mücadele ediyor. Afganistan'da kaç yıldan beri. Aynısını kendisine anlattım, anlayışla karşıladılar" dedi.

AA