kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

En büyük darbe: 77 PKK'lı daha öldürüldü

ANKARA
G. Kurmay, kara harekâtının 6. gününde en şiddetli çatışmaların çıktığını ve bugüne kadar 230 PKK'lının öldürüldüğünü açıkladı. 5 asker daha şehit oldu, toplam şehit sayısı da 24'e yükseldi..
Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Irak'ta sürdürülen operasyonun en kapsamlı bölümünün önceki gece yapıldığını duyurdu. Açıklamaya göre, 77 terörist öldürülürken, 5 asker ve 3 geçici köy korucusu şehit oldu. Harekâtın başından bu yana 24 asker şehit oldu. Genelkurmay, çatışmaların yaşandığı terörist gruplarının arasında PKK'nın üst düzey isimlerinin de bulunduğuna ilişkin emarelerin alındığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı, dün öğle saatlerinde sınır ötesi harekatla ilgili açıklama yaptı:

İKİ BÖLGEDE SICAK TEMAS: Irak'ın kuzeyinde PKK terör örgütüne karşı icra edilen harekatın 6'ncı gününde, bölgeye takviye maksadıyla gelen terörist gruplarla sağlanan sıcak temas, iki ayrı bölgede aralıklarla devam etmektedir.

230 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ: Harekâtın başlangıcından itibaren en kapsamlısı olan ve dün gece boyunca süren çatışmalarda, şu ana kadar 77 terörist etkisiz hale getirildi. Bu rakamla, etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 230'a ulaştı.

ÜST DÜZEY İSİMLER DE VAR: Alınan emareler, halen sıcak temas bölgesindeki terörist grupların içinde örgütün bazı üst düzey isimlerinin olabileceğine işaret etmektedir.

ERİNDEN GENERALİNE: Harekât, birliklerimizin üstün yetenekleri ve erinden generaline tüm personelin eşsiz özveri ve kararlılığıyla sürdürülmektedir.

TAKVİYE FAALİYETLERİ: Derinlikte belirlenen terörist mevzileri ve barınma yerleri, uçaklar ve karada konuşlu uzun menzilli destek silahları ile ateş altına alınmıştır. Havanın kısmen düzelmesiyle birlikte, bütünleme ikmali ve takviye faaliyetleri tamamlanmıştır. Birliklerimiz, sorumluluk sahalarındaki arazi arama tarama faaliyetlerine ve örgütün lojistik altyapısının tahribine devam etmişlerdir.