kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Şehit İbrahim Okur’un göçer olan ailesi, Mersin’deki bu çadırda yaşıyor.

Kıl çadırda yaşayan ailenin yüreği yandı

Esma OKUR - Erol TAŞKAN - Serdar CANIPEK-Ali BALCI
İLİŞKİLİ HABERLER
Kıl çadırda yaşayan ailenin yüreği yandı
Güneş Operasyonu'nda şehit olduğu dün açıklanan 5 askerden biri olan piyade komando er İbrahim Okur'un acı haberini göçer olan ailesi Mersin'in Silifke ilçesinde yaşadıkları kıl çadırda aldı. Çaltıbozkır Köyü'ne 5 kilometre uzaklıkta yaşayan Hasan- Zeynep Okur çifti. "Vatan sağolsun. Gerekirse diğer 2 oğlumuzu da askere göndeririz" dedi. Yine beş asker arasında yer alan Çorumlu piyade onbaşı Dursun Demirkol'un terhisine bir ay kaldığı öğrenildi. Demirkol, Çorum'un harekattaki ikinci şehidi oldu. Operasyonun ilk günü 30 yaşındaki piyade uzman çavuş Yasin Keyvanoğlu şehit olmuştu.

İZNİ BİTMEDEN BİRLİĞİNE DÖNMÜŞ
Şehit er Serdar Çeçen'in ise "yollar kapanır" endişesiyle 15 gün önce iznini tamamlamadan birliğine döndüğü öğrenildi. Tokat'ın Turhal ilçesinde yaşayan Serdar Çeçen'in, babası Ali Çeçen, annesi Sibel Çeçen ve diğer yakınlarına, oğullarının şehit olduğu haberini Kaymakam Sadettin Yücel, Turhal Garnizon Komutanı Tamer Tengiz, Belediye Başkanı Ali Gözen verdi. 3 kız kardeşi olan ve temmuz ayında terhis olacağı belirtilen şehit Çeçen'in 15 gün önce memleketine gittiği izinden "kar nedeniyle yollar kapanır" endişesiyle 4 gün önce birliğine döndüğü öğrenildi.

BİR YILLIK UZMAN ONBAŞI
Kuzey Irak operasyonun da şehit olan 23 yaşındaki Uzman Onbaşı Fatih Gök'ün Kahramanmaraş'taki evine de ateş düştü. Jandarma ve sağlık ekipleri, acı haberi Remziye ve Mehmet Gök çiftine verdi. Şehir onbaşının Gök çiftinin üç çocuğundan biri olduğu, 1 yıl önce Tuzla Piyade Okulu'ndan uzman onbaşı olarak mezun olduğu öğrenildi. Şehit düştüğü önceki gün açıklanan 2 askerden biri olan jandarma astsubay kıdemli üstçavuş Hüseyin Doğan'ın ise henüz 7 aylık evli olduğu ve eşiyle 15 gün bir arada kalabildiği öğrenildi.
Haberin fotoğrafları