kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şahin'den "taciz" yorumu: "Eğitim şart"

AA
Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yılbaşı kutlamalarında Taksim'de kadın turistlere yapılan taciz olaylarını, "Gelenek ve ahlak anlayışına ters düşen davranışları yasayla düzenlememiz mümkün değil. Eğitim şart" şeklinde değerlendirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda "Temel Ceza Kanunlarına Uyum Amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmeleri sırasında soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Şahin, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, "Cinsel suçlarda yeniden düzenleme yapılabilir mi?" sorusuna, bu tür davranışların sadece yasalarla düzenlemesinin mümkün olamayacağını söyledi.

ŞİKAYETE BAĞLI SUÇ

Bakan Şahin, taciz olayının dış dünyada yarattığı etkilerine de değinerek, "TCK'nın 105. maddesi cinsel suçları düzenliyor. Taciz şikayete bağlı bir suçtur. Mağdur veya mağdure herhangi bir kişiden şikayetçe olmadığı için Cumhuriyet Savcısı suç duyurusunda bulunamıyor" dedi.

TCK'nın 105. maddesiyle ilgili Adalet Bakanlığına çok fazla müracaat geldiğini belirten Bakan Şahin, " Bu konuyla ilgili çok müracaat geldi ben bunları Kanunlar Genel müdürlüğü'ne gönderdim. Gerçekten bir çalışma yapılabilir mi bunun üzerinde çalışılıyor" diye konuştu.

Şahin şunları söyledi:

"Geleneklerimize ve ahlak anlayışımıza ters düşen davranışları yasayla düzenlemek mümkün değil. Oradaki hanım efendilere uygulanan davranışlar bizim gençler tarafından yapıldı. Eğitim sistemimizi yeniden gözden geçirmek gerekiyor. Toplumsal bir sorundur çocuk ve gençlerimizi yetiştirme konusunu yeniden gözden geçirmek gerekir. Burada bir eğitim sorunu var. Eğitim şart."

Bakan Şahin, bir başka soruya karşılık da yeni yapılan adalet saraylarının "yabancılar beğensin" diye yapılmadığını kaydetti. Şahin, "Adliye saraylarımızı vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunmak için yapıyoruz. Ancak yabancıların izlenimleri de Türkiye için önemlidir. Yapılan adliye saraylarının modern çağa uygun olması ve yabancılar tarafından beğenilmesi Türkiye için bir övünç kaynağıdır" diye konuştu.

SIFATIMI AŞAR

Mehmet Ali Şahin, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanına üç kuruşluk dava açılır mı?" sözlerine ilişkin sorusunu ise, "Sıfatımı aşar" diyerek yanıtlamadı. Yargı kararıyla ilgili değerlendirme yapmayacağını belirten Şahin, "Bana yakışmaz. Eğer bu sıfatımın üstende olmasıydı belki değerlendirme yapardım" karşılığını verdi.