kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"Türban sosyal bir sorundur, çözülmeli"

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, türbanın sosyal bir sorun olduğunu belirterek, "Hukuk tekniği anlamında sadece Anayasa ile çözülmesi beklenemez" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından düzenlenen Küresel Isınmanın Tarım Sektörüne Etkileri konulu kongrenin açılışına katıldı. Toptan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Askeri mahkemede görülen davaların sivil mahkemelere intikalinin sorulması üzerine Toptan, Anayasa'nın henüz genel kurula gelmediğini, geldiğinde geniş bir şekilde tartışılacağını söyledi.

Toptan, başörtüsü ile ilgili değerlendirmelerine açıklık getirilmesinin istenmesi üzerine, "Türban sosyal bir sorundur, çözülmeli. Ancak, hukuk tekniği anlamında sadece Anayasa ile çözülmesi beklenemez" diye konuştu.

Toptan, 301. madde ile ilgili tartışmaların hatırlatılması üzerine ise Türklük sözcüğünden Türk milletinin anlaşıldığını kaydederek, "Yurt dışında yaşayan Türkler için 301. çerçevesinde dava açmanız söz konusu değil. Söz konusu madde Avrupa'nın tüm ülkelerinde mevcut uygulanmıyor değil" diye konuştu.

Toptan, 301. maddeye yönelik uygulamadaki sorunların üstesinden gelecek düzenlemenin rahatlatıcı olacağını ifade etti.

CİHAN