kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"DTP'nin tavrı çatlağın işareti"

Bülent AYDEMİR / ANKARA
Bakanlar Kurulu Diyarbakır'daki terör saldırısını ele aldı. Kurulda DTP'nin saldırıyı kınamasının "dikkate değer" olduğu ifade edildi..
Bakanlar Kurulu'nun 4.5 saat süren toplantısında Diyarbakır'da meydana gelen kanlı terör saldırısı ve sonrasında yaşanan gelişmeler ele alındı. Toplantıda ayrıntılı olarak ele alınan Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili olarak Erdoğan ve bakanlar şu tespit ve değerlendirmelerde bulundu:

AMAÇSIZ VE ÇARESİZ: Terör örgütü sıkıştı, arkasındaki destek azaldı, bu eylem terör örgütünün amaçsızlığını, çaresizliğini gösteriyor. Terör örgütünün hareket alanı kırsal olmasına rağmen şehirde bu tarz bir eylem yapması bunun işareti.

EYLEMLERDE DÖNÜŞÜM: Terör örgütü ciddi bir dönüşüm yaşıyor, adeta bıçak sırtında. Eylemlerini şehre kaydırmayı planlıyor. Bugüne kadar eylem yapılmadan ele geçirilen patlayıcılar da bunun işareti. Bu tür olaylarda istihbarat birimleri ve güvenlik güçleri çok başarılı çalışmalar ortaya koydu.

ABD TERÖRÜN KARŞISINDA: Son hava operasyonları örgüte "ABD'nin desteğinin olmadığı" mesajını verdi. Bu noktada terör örgütü, "Bitmedik, ayaktayız" mesajı vermek istiyor.

DTP'NİN SALDIRIYI KINAMASI: DTP'nin terör saldırısını kınaması dikkate değer bir şey. Bu durum aynı zamanda PKK içindeki çatlağın da bir göstergesi. Bu olay daha legal platformlara dönüşü hızlandırır.

GURBETÇİYE OY MÜJDESİ Bakanlar Kurulu'ndan gurbetçilerin oy kullanma çilesine son verecek karar çıktı. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, mükerrer oy kullanımını önlemek amacıyla yapılan parmak boyama işlemini de bitirecek olan yasa tasarısı ile ilgili olarak, "Yurtdışında yaşayan vatandaşlar mektupla, elektronik oylamayla, gümrük kapılarında veya sandıkta oy kullanabilecek. Hangi ülkede nasıl oy kullanılacağına YSK, Dışişleri Bakanlığı görüşerek karar verecek" dedi.