kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baskın Oran'dan milliyetçilik dersi

AA
Yeni Haber
22 Temmuzda yapılan seçimde İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen Prof. Dr. Baskın Oran, Diyarbakır'daki patlamanın terör örgütü tarafından üstlenilmesiyle ilgili olarak ''Çocukların ölmesine neden olan bomba atılıyor, (Biz bunu askeri otobüs geçecek) diye atmıştık' diyorlar'' dedi.

Bazı ''Sivil Toplum Örgütleri'', grup toplantısına katılarak DTP'ye desteklerini dile getirdiler.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, bu çerçevede ilk sözü Baskın Oran'a verdi. Demirtaş, Prof. Dr. Oran için, ''Bir milletvekili olarak aramızda olması gerekirken, kaderin cilvesi nedeniyle aramızda bulunmayan Baskın Oran'ı kürsüye davet ediyorum'' ifadesini kullandı. Kürsüye gelen Oran, bu sözlere atıfta bulunarak, ''iki ailenin kızıyla ilgili aklına bir fıkra geldiğini, ancak bu kürsüden bu fıkranın anlatılamayacağını'' söyledi.

Meclise gelememesini ''kaderin cilvesine'' bağlayan Demirtaş'a teşekkür eden Oran, buraya çay kahve içmeye gelmediklerini belirtti.Milliyetçiliğin, her yerde başını alıp gittiğini savunan Oran, ''Biz sizi Türk milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik. Yalnız bir milliyetçiliğin bir günden bir güne, bir başka milliyetçilikten hiçbir farkı yoktur. Biz sizi aynı zamanda Kürt milliyetçiliğine karşı desteklemeye geldik'' dedi.

Oran, Kürt dernekleri ile yapılan toplantı sonrası kendisine yöneltilen ilk sorunun ''Kürtçe biliyor musun?'' olduğunu ifade ederek, ''Bu konuda çok şey söylemek istemiyorum. Çocukların ölmesine neden olan bomba atılıyor, biz bunu askeri otobüs geçecek diye atmıştık' diyorlar. Uzun laf, anlamayana söylenirmiş. Özet olarak şunu söylüyorum; biz sizi her türlü milliyetçiliğin saldırısından, sabotajından ve sizi bir Türkiye partisi olmaktan alıkoymaya çalışanlara karşı desteklemeye geldik'' dedi.