kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
NAZLI ILICAK

Leydi'nin topuk sesleri

Demokrat Parti Kongresi, Tansu Çiller'in prensi Süleyman Soylu'nun zaferiyle sonuçlandı. Acaba Soylu, mahalli seçimlerden sonra yerini, Tansu Çiller'e bırakır mı? Ben şahsen, bırakma ihtimalini göz ardı etmiyorum. Bir süre, birlikte devam ederler, bu zaman zarfında Soylu, hem siyasi tecrübesini, hem de şöhretini artırır ve sonunda, Çiller'in rızası ve desteği ile gene Genel Başkanlık koltuğuna oturur.
DP tabanında Çiller'e yoğun bir talep olduğu duyumunu hep alıyordum. Kongre neticesi, bu iddiaların doğru olduğunu gösterdi. Çünkü Mehmet Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan, 271 oyda kalırken, Süleyman Soylu 529 ile ipi göğüsledi.
Ağar ve Çiller, bir anlamda, adaylarıyla yarıştılar ve Çiller galip geldi.
Elbette kimse emanetçi değil ama, Demokrat Parti'nin içine düştüğü felâketten kurtulmasına, sadece Soylu'nun gayreti kâfi gelmez. Çiller'in mahalli seçimleri takib eden aylarda, siyasete aktif olarak girebileceğini düşünüyorum. Demokrat Parti'nin içi karmakarışık. Soylu, ateşteki kestaneleri ayıklayacak; sıra Çiller'in de katkısı ile genel seçimlerde, barajı aşmaya gelecek. Benimkisi sadece bir tahmin. Bakalım, siyaset sahnesinde Leydi'nin topuk seslerini bir daha duyacak mıyız?