kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

"301'de sorun kalmadı"

Yeni Haber
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, TCK'nın 301. maddesine ilişkin teklifin bir an önce TBMM Başkanlığına verilmesinde hiç bir sorun olmadığını bildirdi.

TBMM'de gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplayan Mehmet Ali Şahin, 301. madde konusunda, mutabakatla oluşan bir metin ortaya çıktığını, bu metnin Meclis Başkanlığı'na verilme aşamasına geldiğini söyledi. Değişiklik teklifinin bu hafta Meclis'e verileceğini tahmin ettiğini dile getiren Bakan Şahin, "Ben vermeyeceğim, milletvekili arkadaşlarımdan biri veya birkaçı verecek'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, ''Haftaya kalmasına gerekçe oluşturabilecek bir sıkıntı yok herhalde'' demesi üzerine Bakan Şahin, ''Bana göre bir gerekçe yok'' karşılığını verdi. Metin üzerinde herhangi bir sorun kalmadığını, teklifin verilmesinin zamanlama meselesi olduğunu dile getiren Şahin, "Teklifi verebilecek arkadaşlarımız ne düşünüyor onu bilmiyorum. Onlarla henüz görüşme imkanı bulamadım. Ama benim kişisel kanaatim; bir an önce verilmesinde hiç bir sakınca yok. Bu hafta verilmesi iyi olur. Çünkü bir sorun kalmadı'' dedi.

Bakan Şahin, yeni çalışmadaki ceza üst sınırıyla ilgili sorular üzerine, teklifin içeriğiyle ilgili açıklamanın, teklifi verecek milletvekilleri tarafından yapılmasının daha uygun olacağını söyledi.

CİHAN