kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bahçeli: MHP 301’le ilgili her türlü teklife karşı ve kapalı

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 301. maddeye yönelik yapılmak istenen değişikliğe sert tepki gösterdi.

Bahçeli, MHP'nin TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değişikliklere tamamıyla karşı ve her türlü teklife kapalı olduğunu belirterek "maddenin mevcut ifadesinden rahatsızlık duyanlarla mücadeleye ise sonuna kadar kararlıdır" dedi. Bahçeli, 301. maddede değişiklik istemenin Türkiye'nin şerefli tarihini karalamak, Türk milletini hor ve hakir görmek ve Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine hakaret etmek için fırsat kollayan çevreleri ödüllendirmek anlamına geleceğini savundu. Bahçeli," içeriden ve dışarıdan Türklüğü aşağılamak için hevesle ve ısrarla sürdürülen bu kampanyanın hükümet eliyle resmileştirilmeye çalışılması tehlikeli ve vahim bir dönemin habercisi niteliğindedir" diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, yeni yılın ilk meclis grup toplantısında, 301. maddeye yönelik yapılması beklenen değişiklik, Diyarbakır'daki saldırı, Kuzey Irak'a yönelik operasyonlar ile hükümetin ekonomi politikalarını değerlendirdi. Bahçeli, 301. maddeyle ilgili değişiklik teklifinin yeniden gündeme getirildiğini hatırlatarak bu konunun öteden beri 'AB, 2. Cumhuriyetçiler, bölücü mihraklar ve AKP'nin vazgeçemediği demokratikleşme kriteri olarak sürekli gündemde' tutulduğunu kaydetti. Bahçeli şöyle konuştu:

YENİ BİR TESLİMİYETÇİLİK

"Özellikle milli değerlerin kendilerince hiçbir anlam taşımadığı sözde aydınlar ile yıkıcı mihrakların kara propagandası sonucu ülkemizdeki her kötülüğün odağına 301. madde yerleştirilmiş, menfur cinayetleri azmettirici, katillerin dayanağı olduğu ısrarla propaganda konusu yapılmıştır. Bugün 301. madde ülkemizin geri kalmasında baş müsebbip, Avrupalı olamayışımızın yegane suçlusu, her mahkemeye düşenin gerekçesi olarak sorgulanmaya çalışılmaktadır. Ülkemizde demokratikleşme adı altında bölücülüğün önünü açan AKP zihniyeti, toplumsal mutabakat arayışı gibi bahanelerle sivil toplum örgütlerinin arkasına sığınarak 301. maddeyi kaldırma niyeti geçmişteki uygulamalarıyla bilinmektedir. Geçtiğimiz yıllar içindeki teslimiyetçi politikalarıyla AB'nin dayatmalarına boyun eğen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milli birlik ve bölünmez bütünlüğü aleyhindeki fiilleri ve terör propagandası yapmayı suç olmaktan çıkaran AKP, şimdi kendisine verilen bir görevi daha yapmak üzere harekete geçmiştir."

"301'İN TARTIŞILMASI YENİ GERGİNLİKLER ÜRETECEK"

301'nci maddenin hiçbir şart altında değişmesine gerek olmadığını kaydeden Bahçeli, maddeye yönelik tartışmaların, toplumsal huzurun yara aldığı, kutuplaşmaların tehlikeli boyutlara ulaştığı bugünlerde yeni gerginlikler üreteceği uyarısında da bulundu. 301. maddeden özellikle Türklük kavramını koruyucu unsurların çıkartılması ya da hafifletilmesinin baştan beri AB ve AKP tarafından demokratikleşme ölçüsü olarak sunulduğunu ifade eden Bahçeli, "Bizler için vazgeçilmez kutlu değerler olan Türklüğü, Cumhuriyet ve devlet organlarını sipariş dayatmalarla aşağılamanın hükümet nezdinde önemli olmadığı anlaşılmaktadır. Aslında şartlara göre milliyetçi söylemlere yönelen Sayın Başbakan'ın Türk tarihine ve milli değerlere bağlılığı ile mensubu olduğu zihniyetin gerçek kimliği böylece ortaya çıkmıştır. Bizim için bu maddenin değişmesini istemek, Türkiye'nin şerefli tarihini karalamak, Türk milletini hor ve hakir görmek ve Türkiye'nin milli ve manevi değerlerine hakaret etmek için fırsat kollayan çevreleri ödüllendirmek anlamına gelecektir" diye konuştu. Türklüğü aşağılamak için içeriden ve dışarıdan ısrarla sürdürülen kampanyanın hükümet eliyle resmileştirilmesinin tehlikeli ve vahim bir dönemin işareti olduğunu savunan Bahçeli şunları söyledi:

BÖLÜCÜLÜĞE GİDEN YOLLAR

"Bölücülüğe giden bütün yolların, Avrupa Birliği'ne girme adına hükümet tarafından açıldığı düşünülürse, 301. maddenin gevşetilmesi ile devlete, bayrağa ve millete yönelik hakaretlere ilave olarak Türklüğü aşağılamanın da kapılarının ardına kadar açılmış olduğu görülmektedir. Bilinmelidir ki; Milliyetçi Hareket Partisi, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değişikliklere tamamıyla karşıdır, her türlü teklife kapalıdır. Maddenin mevcut ifadesinden rahatsız duyanlarla mücadeleye ise sonuna kadar kararlıdır."

KUNDAKLAMA VE BOMBALI SALDIRILARDAN ZARAR GÖRENLERİN ZARARLARI KARŞILANSIN


Grup konuşmasında, Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı ve son dönemlerde yaşanan araç kundaklama olaylarını da değerlendiren MHP lideri Bahçeli, Diyarbakır saldırısının sadece Silahlı Kuvvetlere değil sivil halka yönelik hunhar bir saldırı olduğunu söyledi. Bahçeli, "bu eylemler ile terör örgütünün ve bölücü mihrakların bir taktik değişim içine girmiş oldukları belirgin hale gelmeye başlamıştır. Gelişmeler teröristlerin kentlerde özellikle sabotaj ve kundaklama eylemlerine yönelmeye başladığını göstermektedir. Geçmiş dönemlerde bölücü terör örgütünün sıkıştığında hedef genişletmek ve taraftar kaybetmemek için Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerine yaptığı açılımlar nasıl hüsranla son bulmuşsa, bu yeni eylemlerin de güvenlik güçlerinin yoğun ve etkili çalışmaları ile son bulacağına yürekten inanıyorum" dedi. Bahçeli, gerek araç kundaklama gerekse Diyarbakır'daki bombalı saldırılarda zarar gören vatandaşların zararlarının hükümet tarafından karşılanmasını istedi.

TSK'YA ÖVGÜ ERDOĞAN'A ELEŞTİRİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, Kuzey Irak'a yapılan hava operasyonları konusunda ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ni övdü. Bahçeli, "İnanıyorum ki, ordumuz terör ve bölücülükle mücadelenin kendisine düşen boyutuyla sonuç alacak ve terör örgütüne son verecektir. Beklentimiz budur. Bu konuda aziz milletimiz gibi biz de Mehmetçiğin imkan, kabiliyet ve tecrübesine güveniyor ve destekliyoruz. Türk milletinin bu coğrafyada güçlü bir biçimde var olabilmesi kendini savunacak kuvvet ve iradeye sahip olmasıyla mümkün olacaktır. Bu itibarla, bu ve benzer operasyonları, Türkiye'nin vatanına ve varlığına sahip çıkma uğruna, her türlü fedakarlık ve mukabele kararlılığını vurgulaması açısından ayrıca önemsiyorum. Yıllardır terörle mücadelede sakat ve yanlış bir strateji izleyerek, teröristin insafa gelmesini bekleyen bir başbakanın düştüğü gafletten uyanmış olabileceğini göstermesi bakımından bu gelişmeyi ümit verici olarak değerlendiriyorum" diye konuştu. Erdoğan'ın geçmişte sınırötesi operasyon konusunda mazeret aradığını ve harekatın fayda sağlamayacağını söylediğini ifade eden Bahçeli, "bugün gelinen aşamada mecbur kalınan bir operasyondan sonra 'AB arkamızda, gurur duyuyoruz, iftihar ediyorum, göğsüm kabardı' sözleri siyasi iktidarın ruh halini göstermesi bakımından ibret verici olmuştur" dedi. Terörle mücadele konusunda gelinen noktada iktidarı MHP'nin harekete geçirdiğini savunan Bahçeli, "bu harekatın bundan öncekilerde olduğu gibi geçici sonuçlar doğurmaması, aksine tam ve kesin bir sonuç alınıncaya kadar, kesintisiz bir şekilde belirlenen stratejiye uygun olarak neticelendirilmesi milletimizin hükümetten beklentisidir" dedi.

(ANKA)