kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Ocak 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
TBMM Başkanı Köksal Toptan

'Kürtçe eğitim parçalar'

ANKARA
TBMM Başkanı Köksal Toptan, anayasa değişikliği ile türban sorununun çözülemeyeceğini belirtirken Kürtçe eğitim düzenlemesine de "Türkiye için en büyük tehlike, ayrılığa neden olur" diye karşı çıktı. CNN Türk'te katıldığı canlı yayında soruları yanıtlayan Toptan, şu mesajları verdi:

* ANAYASA DA TÜRBANI ÇÖZMEZ: Bu kadar iddialı bir anayasa önerisinin türban noktasına indirgenmesi beni rahatsız ediyor. Bana göre anayasa ile türban sorunu çözülmez. Türbanı çözülmesi gereken bir sosyal sorun olarak görüyorum. Ama kamu alanını düzenleyen devlet, çalışma alanını tanzim ederken bir takım kurallar koyabilir.

* KÜRTÇE EĞİTİM BÖLER: Kürtçe eğitim, seçmeli ders gibi düzenlemelerin anayasada yer almasını Türkiye için en büyük tehlike ve yanlış olarak görüyorum. O zaman Türkiye'yi paramparça ederiz.

* 301 ZARARLI DEĞİL: Aslında 301'inci madde zararlı bir madde değil. Ancak Türkiye, uygulamanın başında, 301'in uygulanmasından kaynaklanan bir takım sorunlar yaşadı. Yanlış 1-2 uygulama bize ciddi sorunlar açtı. 301'inci maddeye benzer İtalya, Almanya, Fransa, Hollanda ve Belçika'da da düzenlemeler var ama uygulanmıyor.

* AF OLMAZ: Öcalan'a af getirecek bir yasanın Meclis'ten geçmesi mümkün değil.