kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Goran Bregoviç ilk kez Ankara'da

Yeni Haber
Dünyaca ünlü film müziklerine imza atan Boşnak müzisyen Goran Bregoviç, 29 Eylül akşamı saat 21.00'de ilk kez Ankara'da müzikseverlerle buluşuyor.

Bregoviç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin 20072008 Eğitim Yılı açılışında ODTÜ Stadyumu'nda vereceği konserle, Ankaralı dinleyicilerin karşısına çıkacak.

Türkiye'de Sezen Aksu ile birlikte yaptığı çalışmalarla tanınan Bregoviç'in, uluslararası üne sahip filmlerin müziklerinde de imzası var. Bregoviç'in müziklerini yaptığı filmlerin başında, ünlü yönetmen Emir Kusturica'nın 1993 Berlin Film Festivali'nde Gümüş Ayı ödülüne layık görülen "Arizona Dream" ve 1995'de Cannes Film Festivalinde Altın Palmiye kazanan "Underground" isimli eserleri geliyor.

Ünlü Müzisyen, "Düğün ve Cenaze Orkestrası" ile ODTÜ'de vereceği konserde, Balkan müziğini 21.yüzyıl müziği ile harmanlıyor. Bregoviç, geleneksel çoksesli Bulgar müziğini, elektrogitar ve vurmalı çalgılarla birleştirerek ilginç bir rock vurgusu yakalıyor.

ODTÜ Stadyumu'nda 29 Eylül Cumartesi 21.00'de yapılacak "Goran Bregoviç ile Düğün ve Cenaze Orkestrası" konserinin gelirleri, ODTÜ Burs Fonuna aktarılacak.

(ANKA)