kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
OTOMOBİLİNİZİ KULLANMAYIN Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş "Özel aracınızı almayın" uyarısı yapmıştı.

Trafikte ilk gün kâbusu

Pervin KAPLAN
15 milyon öğrenci bugün okula dönüyor. Trafik sıkışıklığına karşı İstanbul'da velilere toplu taşıma araçlarını kullanmaları önerildi..
İlköğretim ve liselerde 15 milyon öğrenci için 2007-2008 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili bugün çalıyor. İstanbul'da yaklaşık iki milyon 322 bin öğrenci ders başı yapacak. Trafiğe de 16 binin üzerinde servis aracı çıkacak. İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi "ilk gün kâbusu" nu çözmek için alarma geçti. İstanbul Valiliği kararıyla bu hafta memurlar mesaiye saat 09.00'da başlıyor. Taksiler ilk üç gün 06.00- 10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arasında öğrenci ve velilerine yüzde 50 indirim yapacak, aynı zaman diliminde İETT ve özel halk otobüsleri, vapur, deniz motorları, metro ve hafif metro seferleri ücretsiz olacak. İETT beklenen trafik sıkışıklığını çözmek için 800 ek sefer koydu. Bu arada 7 bin polis ve bin 37 zabıta memuru ise trafik akışını sağlamak için görev yapacak, trafiğin sıkıştığı noktalara anında müdahale edecek.

İLK ZİL BAŞBAKAN'DAN
Trafik sıkışıklığını önlemek için alınan başka önlem ise 500'e yakın şantiyede iş durdurulması oldu. Bir hafta boyunca küçük şantiyelerde iş dururken, 50'ye yakın büyük şantiyede trafiği engelleyen kısımlarında iş durdurulacak. Öte yandan Hollanda'dan sipariş edilen 26 metrelik 50 metrobüsün gelmemesi üzerine, 24 metrelik iki metrobüs kiralandı. E-5 trafiğini rahatlatması düşünülen bu metrobüslerin yanı sıra 50 körüklü otobüs de hizmet verecek. Yeni eğitim-öğretim yılının açılışı Ankara Karakusunlar Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde yapılacak. 4 yıldır düzenli olarak eğitim yılı açılışlarına katılan Başbakan Erdoğan bu yıl da geleneği bozmayacak, yeni eğitim yılının ilk ders zilini çalacak.