kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık Turu

Bozuk uyku düzeni alkolik yapabilir
UYKU
Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmaya göre, uykusuz kalan çocukların ilerleyen dönemde bağımlılık yapan maddelere ve alkole yönelmesi riski daha fazla. Araştırmayı yürüten Dr. Adam Moscovitch, "Uykusuzluk çocuklarda psikolojik bunalımlara, kişilik çatışmalarına neden oluyor. Bu da ilerleyen dönemde bağımlılıklara özellikle de alkol bağımlılığına davetiye çıkarıyor" diye konuştu.

Bal yemek hafızayı güçlendiriyor
WAIKATO
Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, bal yemenin yaşlanmayı geciktirdiği, hafızayı güçlendirdiği ve endişe gibi problemleri ortadan kaldırdığını ortaya koydu. Çalışma 12 ay boyunca labaratuvar ortamında ve fareler üzerinde yapıldı. Bal diyeti uygulanan farelerin diğerlerine kıyasla daha dinamik olduğu gözlemlendi. Araştırmacılar bu etkinin nedenini ise balın içindeki güçlü antioksidanların vücudu korumasına bağlıyor.

'Okul öncesi göz kontrolü yaptırın'
YEDİTEPE
Üniversitesi Göz Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Deniz Oral, okula yeni başlayan çocukların göz muayenelerinin yapılması gerektiğini bildirdi. Oral, "Farkına varılmayan görme bozuklukları, pek çok çocuğun okul başarısının düşmesine neden olabiliyor" dedi. Fark edilmeyen görme bozukluklarının okul çağına gelindiğinde öğrenmeyi zorlaştırdığını belirten Oral, öğrenme güçlüğü gözlenen çocukların yüzde 80'inden fazlasında fark edilmemiş görme sorunları olduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları