kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Beyaz bir araba görünce oğlumun katili sanıyorum

NURDENİZ KUTSEL
İbrahim Mersin, ailesine motosikletini satacağına dair söz verdi. Ancak motorunu galeriye bırakmak için çıktığı gün, beyaz bir ticari aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Annesinin tek dileği ise, kaçak sürücünün bulunması..
İlk motosikletini 18 yaşına basar basmaz ailesinden gizli alan İbrahim Mersin, motosikletine tutkuyla bağlıydı. Anne ve babası, gözü gibi sakındıkları küçük oğullarının bu tutkusunu fark ettiklerinde şiddetle karşı çıktı. Askerlik yaşı yaklaşan İbrahim, ailesini askere gitmeden motosikleti satacağı konusunda ikna etti. Anne Ayşe Mersin, kaza gününü hatırladığında gözyaşları içinde pişmanlığını dile getiriyor: "Keşke o gün motora binmemesi için ısrar etseydim!"

TEK DELİL DİKİZ AYNASI
Babasının sahibi olduğu bir gözlük firmasında çalışan İbrahim, her gün taksiyle gittiği işine bu kez motosikletiyle gitmeye karar verdi. Çünkü motorunu galeriye bırakmayı düşünüyordu. Annesinin, motoruyla gitmesine karşı çıkacağını bilen İbrahim, sessizce evden ayrıldı. Dakikalar sonra, İstanbul Merter'de beyaz bir ticari aracın çarpması sonucu yerde sürüklenerek bir kamyonun altına girdi. Kamyonun tekerlekleri altında ezilen İbrahim, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olaydan sonra, geride sadece kırık bir dikiz aynası bırakan beyaz araç, kayıplara karıştı. Kaza, trafiğin yoğun olduğu bir saatte gerçekleşmesine rağmen görgü tanıkları beyaz ticari araçla ilgili hiçbir ipucu veremedi. Aile, beyaz Renault Kangoo'yu bulabilmek için el ilanları bastırıp dağıttı. Kazanın yaşandığı 2 Haziran 2006'dan bu yana umudunu yitirmeyen acılı aile, oğullarına çarpan araç sürücüsünün vicdan azabı çekip dönmesini umuyor.

BAŞBAKAN'A BİLE ULAŞTI
"İbrahim'in ölümünden sonra ben de bir ölüye dönüştüm, oğlumun rahat uyuyabilmesi için katilinin bulunmasını istiyorum. Trafikte yanımdan geçen her beyaz araca oğlumun katili bu mu diye bakıyorum" diyen anne Ayşe Mersin, İbrahim'e çarpan sürücünün bulunması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştı. Bir açılış için ilçelerine Başbakan'ın geldiğini öğrenen Ayşe Mersin, oğlunun resmini de yanına alarak açılışın yapıldığımey- dana gitti. Korumalara Başbakanla görüşmek istediğini ileten Mersin, reddedilince alanda bir yükseltiye çıkıp Erdoğan'a "Oğlumun katilini bulun" diye seslendi. Korumalar acılı anneyi, feryadını fark eden başbakanın emriyle yanına götürdüler. Mersin'i dinleyen Başbakan, yanında bulunan Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a "katili bulun" emrini verdi. Bir yılı aşkın süredir kazaya karışan aracın bulunamaması, İbrahim'in motosiklet kullanıcısı arkadaşlarını da harekete geçirdi. Kazanın birinci yıldönümünde olay yerine gelip karanfiller bırakan onlarca motor sürücüsü, katilin bulunması için yetkililere seslendi.

'ONU AFFEDECEĞİM'
"Yurtdışında bu tip motorlara 22 yaşından küçükler binemiyor. Keşke oğlumun seçimine saygı duyup ne tür bir motora sahip olduğunu bilseydik" diyen acılı anne Ayşe Mersin, "18 yaşını dolduran herkes yarış motoru kullanamamalı" diyerek tepkisini dile getiriyor ve ekliyor: "Benim yiğidim gitti, yenileri gitmesin." Oğlunun acısıyla her gün öldüğünü söyleyen Mersin, kaçak sürücüye de "Ne olur ortaya çık, affedeceğim. Yeter ki artık oğlum rahat uyusun." Ayşe Mersin, oğlunu yaşatmak için okul yaptırmayı planladığını ve yeni bir bebek dünyaya getirip küçük oğlunun acısını dindirmeyi düşündüğünü de sözlerine ekliyor.
Haberin fotoğrafları