kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öğrenciler dersbaşı yaptı

Yeni Haber
Yeni eğitim öğretim yılı başladı. Yaklaşık 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen, bugün dersbaşı yaptı. Yaz tatilinin ardından öğrenciler arkadaşlarına, öğretmenlerine ve okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

İstanbul'da dersbaşı yapan öğrenciler, sabah erken saatlerden itibaren yollara düştü. İlköğretim okullarındaki öğrencilerin büyük çoğunluğunun velileri ile okullara gittikleri görüldü. Okul bahçelerinde yaz tatilinin ardından tekrar arkadaşları ile biraraya gelen öğrencilerin büyük sevinç yaşdıkları gözlemlendi. Arkadaşlarını, öğretmenlerini ve okulu çok özlediklerini belirten öğrenciler yeni eğitim yılının kendileri için başarılı ve güzel geçmesi temennisinde bulundu.

Velilerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı oldukları görüldü. Anne ve babalar çocukları için hayırlı bir eğitim dönemi geçmesi dileğinde bulundu. Okullarda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından okul müdürleri konuşma yaptı. Öğrencilerin kılık kıyafet ve disiplin kuralları konusunda uyarılarda bulunan okul yöneticileri öğencilerin başarılı olmaları temennisinde bulundu.

Bu arada, okulların bulunduğu caddelerde zaman zaman trafik sıkışıklığı yaşandı. Okullara taksi ile gelen öğrenci ve velilerden bazıları sürücülerin indirimli tarife uygulandığını hatırlattıklarını dile getirdi. Bir veli, taksi sürücüsünün kendisinden indirimli ücret almak istediğini, ancak kendisinin tam ücret ödediğini kaydetti. Bir taksi sürücüsü ise, indirimli tarifeden haberi olmadığını söyledi.

CHA