kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
11 KİTAP YAZDI Bir dizi seminer için Türkiye'de bulunan Profesör Fred Alan Wolf'un kuantum fiziği alanında 11 kitabı buluyor. Wolf, "The Secret"ın filminde ve daha sonra yapılan belgesellerde yer aldı.

Secret'e ilham veren profesör: Kitap saçmalık

Nurdeniz KUTSEL
Satış rekorları kıran 'The Secret' kitabına ilham veren kuantum profesörü Wolf, "Söylediklerim çarpıtıldı. Bir kitap nasıl sevgili bulunacağının sırrını anlatmaz" dedi..
Rhonda Byrne'ın, istenen her şeyi elde etmenin sırrını açıkladığını iddia ettiği kitabı "The Secret" satış rekorları kırıyor. Ancak Türkiye'de de okunan kitapta görüşlerine yer verilen ünlü kuantum fizikçisi Fred Alan Wolf, anlattıklarının çarpıtıldığını söyledi. SABAH'A konuşan Wolf, "Kitapta anlattıklarımı kesip kırptılar. Tam sözlerime yer vermediler" dedi.

* The Secret'a ilham kaynağı oldunuz. Sizce kitaba neler kattınız? Aslında söylediklerimin büyük bir kısmını kestiler. Çünkü ben insanlara dileklerinin aniden gerçeğe nasıl dönüşeceğinin sırrını vermiyorum. Ben kendi gerçeğimi ne anladığımı söyledim. Onlar bunu kullanmamayı tercih ettiler. Sadece küçük bir parçasını aldılar sözlerimin.

ŞANSI OLAN KAZANIR

* Kitabı nasıl buldunuz?
Çok iyi paketlenmiş bir saçmalık. İnsanlar bir sırrın olduğuna, o sırrı keşfettiklerinde arzuladıkları kadına ya da çok paraya sahip olacaklarına inanıyor. Bu kimseyi mutlu etmez. Düşünsenize, herkes lotoyu kazanabilseydi, ikramiye küçücük kalırdı. Şanslı olan kazanmalıdır.

* Kuantum fiziği gibi zor bir konuyu kitlelere basitçe anlatmayı nasıl başarıyorsunuz? Çünkü sadece yaşadığımız fiziksel dünyanın realitesini anlatıyorum. Bu da hayatını nasıl daha iyi yapabileceğin konusunda sana yol gösteriyor. İnsanları ve olayları farklı şekilde deneyimlememiz gerektiğini anlatıyorum. Bu da ancak kuantum fiziğinin temellerini anlamakla oluyor.

* Kuantum fiziğinin ne dediğini basitçe nasıl açıklarsınız? Gerçeği gözlemlerken sen de gerçeği etkiliyorsun. Bu, şu demek: Gerçek ve değişmez olarak kabul ettiğimiz her şey değişebilir. Bunu biz sağlarız, çünkü etki ederiz. Şöyle bir örnek verebiliriz: Sen aynaya baktığında kendini çok çirkin görüyor olabilirsin. Ancak seni çok beğenen birinin bu görüşünü duyduğunda artık bu gerçek senin için değişmiş olacaktır. Sen artık kendini güzel hissetmeye başlarsın. Yaşamımız da bu şekilde değişebilir, ne yönde değişeceğini de senin etkin belirleyecektir.