kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Kızılırmak

Ankara'da doluluk oranı %2

Yeni Haber
DSİ tarafından yapılan son ölçümlerde, Ankara'daki barajlarda doluluk oranının yüzde 2, İstanbul'da yüzde 18,9, İzmir'de yüzde 12, Bursa'daki barajlarda ise yüzde 6,3 olduğu belirlendi.

DSİ'den alınan bilgiye göre, 2007 yılı için İstanbul ve İzmir'de içme suyu açısından sıkıntı beklenmiyor.

Su sıkıntısını en yoğun hisseden kent olan Ankara Kızılırmak'tan, İstanbul ise Melen Çayı'ndan gelecek suyu bekliyor. İstanbul için ek kaynak olacak Melen Projesi'nin ilk bölümü, 20 Ekim 2007'de devreye alınacak.

Ankara'daki su sıkıntısını çözümlemek amacıyla Kızılırmak'tan alınacak su, İvedik Arıtma Tesisine bu yılın sonuna doğru getirilecek.Bursa'daki su sıkıntısının ise Nilüfer Barajı'nın bu yıl içerisinde devreye girmesiyle çözüme kavuşması bekleniyor.

DSİ tarafından yapılan son ölçümlerde, Ankara'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 2, İstanbul'daki barajlarda yüzde 18,9, İzmir'deki barajlarda yüzde 12, Bursa'daki barajlarda ise yüzde 6,3 olarak belirlendi.

Öte yandan, DSİ'nin ölçümlerinde, Türkiye'deki 167 sulama barajındaki toplam hacmin yüzde 32'sinin dolu olduğunu tespit etti. Doluluk oranında, 15 Ağustos 2007 tarihine göre yüzde 3,39'luk azalma meydana geldi.

(AA)