kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Fair Play Ödülü bir Türk'ün oldu

Yeni Haber
Trabzonlu 12 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Hilal Coşkuner, Dünya Fair Play Konseyi'nin büyük ödülüne layık görüldü.

Dünya Fair Play Ödüllerini kazanan sporcular belirlendiği Dünya Fair Play Konseyi'nin Paris'te yaptığı toplantıda, Dünya Fair Play 2006 Büyük Ödülü, Trabzonlu ilköğretim okulu öğrencisi Hilal Coşkuner'e verildi. Coşkuner, geçen yıl Trabzon'da düzenlenen Okullararası Kros Birinciliği'nde, yarışmayı önde götürürken, yere düşen arkadaşına yardım etmiş ve bu davranışıyla çeşitli ödüller de kazanmıştı.

Türkiye'yi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Konseyi Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın temsil ettiği toplantıda Coşkuner'e verilen ödül, Modern Olimpiyat Oyunları'nın kurucusu Baron Pierre De Coubertin'in adını taşıyor ve Fair Play dünyasının en büyük ödülü olarak kabul ediliyor.
Konsey toplantısına katılan Arıpınar da kararın oy birliği ile aldığını belirterek, "Türkiye'nin dünyada Fair Play davranışıyla tanıtılması bakımından gurur verici bir olay" dedi.

Trabzon'da ilköğretim öğrencisi olan 12 yaşındaki Coşkuner, TMOK tarfından 2006 yılı Davranış Dalı'nda da Fair Play Büyük Ödülü'ne layık görülmüştü.

Öte yandan, TMOK Fair Play Konseyi'nin 25. kuruluş yıldönümü de 18 Eylül Salı günü törenle kutlanacak. Törende, 1983 yılında Türkiye adına ilk Baron Pierr Coubertin ödülünü alan İsmet Karababa'ya da bir plaket verilecek. Coşkuner'in ödülünü alacağı Dünya Fair Play Ödül Töreni, 7-8 Aralık'ta Paris'te yapılacak.
(ANKA)